Park area, hotel Rixos
Rixos Prykarpattya
відпочинок в парку, готель Ріксос
Отельный комплекс Риксос Прикарпатье
номер готелю Ріксос
Мейер-терапия
Програма Майер терапії, готель Ріксос
Игра в русский бильярд, отель Риксос
Гідро масаж, готель Ріксос Прикарпаття
Конференц-зал в готелі Ріксос Прикарпатя
ключ от номера, отель Риксос
Ресторан Европейской кухни, Риксос Прикарпатье
Вестибюль отеля, Риксос Пркарпатье
the hotel territory of Rixos Prykarpattya
Блог
Реабілітація після пневмонії
celendar
1.05.2021
реабілітація після коронавірусу

Люди, які встигли один або два рази перенести запалення легенів, стурбовані станом свого організму після хвороби. Тому їх цікавить питання, як швидко і якісно відновитися, і що повинна включати в себе повноцінна реабілітація після пневмонії.

Під впливом пандемії в санаторно-курортному комплексі Rixos Prykarpattya була створена спеціальна програма відновлення після коронавіруса. Вона підходить як пацієнтам, що перехворів вірусним захворюванням в різних формах, так і людям, які перенесли хвороби органів дихання (бронхіт, тонзиліт і т.п.) з різноманітними ускладненнями.

Реабілітація після пневмонії

Мета такої програми прості:

  • Усунути можливі ускладнення і негативні наслідки хвороби.
  • Налагодити роботу внутрішніх органів і систем, які постраждали від впливу вірусу.
  • Зміцнити здоров’я і підняти імунітет.
  • Підвищити працездатність, щоб людина могла спокійно повернутися до повноцінного життя.

Лікування та реабілітація після пневмонії включають ряд заходів, серед яких:

  • Консультації лікарів (терапевта і вузькопрофільних фахівців).
  • Лабораторні дослідження і діагностика. Серед них: коагулограма – дослідження згортання крові, спірометрія – розрахунок оптимального обсягу легенів, пульсоксиметр – визначення сатурації (ступеня насиченості крові киснем).
  • Дихальні практики і терапія, спрямована на очищення і розробку легенів.
  • Курс масажу.
  • Фізіотерапія.
  • УВЧ-процедури.
  • Прийом мінеральних вод.
  • Спеціальне харчування.

лікування та реабілітація після пневмонії

Цікавий факт: людям давно відома цілюща сила гір при лікуванні запалення легенів і його ускладнень. Наприклад, знаменита співачка Едіта П’єха колись повністю позбулася наслідків пневмонії в Карпатах. За словами артистки, їй допомогло свіже гірське повітря, парне молоко, натуральний мед з місцевих пасік і вживання лікарських трав.

Явними протипоказаннями для проходження реабілітації від ускладнень Covid-19 медики називають:

  • Необхідність в постійній чи періодичній респіраторної підтримки пацієнта.
  • Розвиток пневмосклерозу легень.
  • Легенево-серцева недостатність в 3 стадії і вище.

Реабілітація після Covid-19

Реабілітація після Covid-19

Відновлення після коронавіруса виконується комплексно. При цьому враховуються:

  • Анамнез і хід хвороби.
  • Стан пацієнта (на момент виписки зі стаціонару і на момент приїзду в Rixos PR).
  • Рівень імунітету.
  • Результати проведеної діагностики і виконаних аналізів.

Загальні рекомендації при відновленні після Covid-19 такі:

Загальні рекомендації при відновленні після Covid-19

  • Нормалізація психоемоційного фону.
  • Дотримання режиму дня (своєчасний відпочинок і повноцінний сон).
  • Чіткий розподіл фізичних навантажень.
  • Збалансоване харчування.
  • Активний спосіб життя. Заняття спортом можна тимчасово замінити прогулянками на свіжому повітрі.

Психологи радять у період реабілітації після коронавіруса знаходити нові джерела позитивних емоцій. Часом в цьому допомагає зміна звичної обстановки, тому варто задуматися над путівкою в санаторно-оздоровчий заклад.

Санаторії для реабілітації після пневмонії

Санаторії для реабілітації після пневмонії

Західна Україна може похвалитися безліччю курортно-санаторних комплексів, в топовий список яких входить Rixos PR. У перелік його послуг входять діагностика, лікування і відновлення після ковіда або типового запалення легенів, а також забезпечення максимального комфорту для кожного пацієнта.

Санаторії для реабілітації після пневмонії в Україні сьогодні пропонують безліч методик для боротьби з негативними наслідками вірусних інфекцій. Серед них:

  • Фіто-і фізіотерапія, спрямовані на підтримку організму і поліпшення загального стану людини.
  • Киснева терапія, яка допомагає відновити дихальну систему.
  • Масаж для поліпшення кровопостачання і лімфотоку.
  • Лікувальні ванни, які надають загальнозміцнюючу і розслаблюючу дію, і т.п.

Перелік процедур для дітей та дорослих може дещо відрізнятися. Тому спочатку краще отримати консультацію лікаря, а потім разом обговорити відповідні методики.

Яка реабілітація після пневмонії

Яка реабілітація після пневмонії

У курс реабілітації після ковіда включають прийом лікувальних мінеральних вод. Вони сприяють зміцненню загального імунітету, а також компенсують брак важливих мікроелементів в організмі (калію, магнію, кальцію і т.п.).

Крім цього, мінеральні води Трускавця покращують стан кісток, позитивно позначаються на діяльності серцевого м’яза і судинах, благотворно впливають на систему травлення. А також допомагають вивести залишки сильнодіючих медикаментів, використаних для лікування хвороби, шлаки і токсини. М’яке очищення організму позитивно позначається на самопочутті людей, що перенесли запалення легенів.

Курс реабілітації після пневмонії

Курс реабілітації після пневмонії

Основне завдання, яке успішно вирішує сучасна реабілітація після пневмонії та бронхіту – це повноцінне відновлення легенів. Складність і тривалість відновлення залежать від ступеня ураження дихальної системи, а також від індивідуальних особливостей людини.

При складанні схеми проходження реабілітації важливо:

  • Забезпечити повноцінне вентилювання уражених ділянок легенів.
  • Поліпшити крово- і лімфоток. Разом з кров’ю в клітини будуть надходити живильні речовини і кисень, тому процес регенерації пройде швидше і результативніше.
  • Попередити появу плевральної спайки, негативно відбиваються на функціонуванні органу і здоров’я людини в цілому.

Реабілітація після пневмонії у дорослих

Реабілітація після пневмонії у дорослих

Щоб реабілітація після вогнищевої пневмонії була швидкою і продуктивною, важливо використовувати всі доступні засоби і методи. Почати можна прямо вдома, до відвідування санаторію, правильно організувавши свій день, а також скорегувавши звичний раціон.

Харчування

У загальнооздоровчих цілях, а також для прискореного відновлення працездатності і фізичної форми дорослим пацієнтам призначають спеціальну дієту. Загальна калорійність повинна складати 2000-3000 ккал в день. Тривалість – як мінімум місяць, щоб організм встиг «перебудуватися». Мета – зниження навантаження на шлунково-кишковий тракту і імунну систему.

харчування при реабілітації

Правильно підібране харчування допомагає:

  • Поліпшити обмін речовин і прискорити виведення токсинів (утворилися під впливом вірусних мікроорганізмів і після прийому ліків).
  • Зміцнити імунітет.
  • Заповнити енергетичні витрати.

Ось загальні рекомендації дієтологів:

рекомендації дієтологів

  1. Приймати їжу 4-6 разів на день, невеликими порціями. Дробове харчування дозволяє позбутися від зайвих кілограмів, набраних за час хвороби, і покращує засвоєння їжі.
  2. Стежити за питомою часткою білків. Вони дають енергію, необхідну для нормальної життєдіяльності. Що важливо: використовувати тваринні білки, готувати їжу на пару, варити, тушкувати або запікати. Рекомендовані м’ясо птиці, риба, яйця, молочні продукти.
  3. Їжте більше свіжих овочів і фруктів, бажано по сезону. Вітається зелень: листові салати, петрушка, кріп, цибуля порей або латук, шпинат і т.п.
  4. Різко знизити кількість солі, рафінованого цукру і борошняних виробів.

Також на період реабілітації варто відмовитися від газованих і алкогольних напоїв. Замість них необхідно вживати більше чистої води – не менше 2 літрів в день, а також різноманітні неалкогольні напої: узвари, соки, морси, відвар шипшини і т.п.

Це цікаво: при складанні раціону зверніть увагу на ананас. Його м’якоть багата вітамінами А і С, магнієм і калієм, практично не містить білків, і дуже мало – цукру. Ананас здатний зміцнити імунітет, підвищити опірність організму, пригальмувати запальні процеси.

Однозначно варто включити в раціон: гарбуз, буряк, зелений чай, солодкий болгарський перець, куркуму, брокколі, яблука (червоні, жовті, зелені), какао, будь-які сорти морської риби (скумбрію, тунець і т.п.). Відмовтеся від копченостей і маринадів, а також від грубої і жирної їжі.

Фізичні навантаження

фізичні навантаження при реабілітації

Обсяг і вид фізичних навантажень підбираються індивідуально для кожного пацієнта, враховуючи його самопочуття. Найоптимальнішими будуть:

  • Проста гімнастика, яку краще проводити разом з тренером, на свіжому повітрі.
  • Скандинавська ходьба, при якій розробляються практично всі основні м’язи тіла.
  • ЛФК в спортивному залі, з використанням інвентарю, гімнастичних снарядів або тренажерів.
  • Велотренування.

Іноді людині призначають заняття на спеціальних, дихальних тренажерах. Це дуже прості, але дієві вправи. Наприклад, видувати з силою повітря в спеціальну посудину (склянку) з мірною шкалою, вимірюючи об’єм легенів. Починають з невеликих навантажень, поступово збільшуючи навантаження.

У домашніх умовах можна практикувати йогу, медитації та найпростіші дихальні вправи, спрямовані на розробку і збільшення обсягу легких. Починати можна з найдоступніших засобів: купити побільше повітряних кульок, і намагайтеся надувати їх, фіксуючи час. Завдання – якомога швидше надути кульку до максимального розміру.

Заняття йогою переслідують декілька цілей: поліпшення психоемоційного фону, зміцнення м’язів тіла, поліпшення роботи легенів.

Відновлення легких після пневмонії

Середній період відновлення після пневмонії може становити від 2-3 тижнів до 6 місяців і більше. Але проходження звичайної 2-тижневої реабілітації в Rixos PR дозволяє скоротити його майже вдвічі. Після цього можна відвідувати санаторій кожні півроку або рік для проходження профілактики легеневих захворювань.

Важливо врахувати: якщо у людини спостерігаються серйозні ускладнення, що викликали збої в роботі бронхолегеневої, серцево-судинної або ендокринної системи, то процес реабілітації може тривати довше. При цьому лікарі підбирають комплекс додаткових процедур, з урахуванням стану пацієнта.

Відновлення дихання після пневмонії

Ось короткий огляд типових процедур, покликаних відновити нормальне дихання у пацієнта:

  • Спелеотерапія – відвідування кімнат, умови і мікроклімат в яких максимально наближені до природного, створеному в соляних печерах. Повітря в них має високу ступінь мінералізації, і благотворно позначається на стані легенів. Простий і ефективний метод відновлення дихальної системи, що практично не має протипоказань і побічних ефектів.
  • Озоно- і киснева терапія (пінки і коктейлі) – сприяє прискореному відновленню дихання. Дозволяє позбутися відчуття тяжкості в грудях і задишки, насичує кров киснем.
  • УВЧ на грудну клітку – засновано на впливі ультрависоких частот. Активізує кровообіг, нормалізує зовнішнє (природне) дихання, забезпечує прекрасний бронхолітичний ефект. Паралельно з цим ультразвук, відрегульований на певній частоті, здатний знищувати шкідливі мікроорганізми, що залишилися в легенях, і зменшувати запальний процес.
  • Пайлер терапія – заснована на застосуванні поляризованого світла (у видимому і інфрачервоному спектрі. Такі промені генеруються за допомогою спеціальної установки, і не містять ультрафіолетового випромінювання. Тому фотони світла проникають глибоко в тканини, стимулюючи процеси регенерації клітин, а також покращуючи роботу внутрішніх органів. це абсолютно безпечно і безболісно.

Відновлення після двосторонньої пневмонії

Відновлення після двосторонньої пневмонії

Чудовим доповненням до типових процедур для відновлення дихання стануть:

  • Низькочастотна магніто-і лазеротерапія. Для проведення сеансів використовують передову апаратуру європейського зразка. Результати говорять самі за себе: підвищується фізична витривалість, зникає больовий синдром і слабкість, зміцнюються м’язи тіла, поліпшується загальне самопочуття.
  • Лікувальні ванни – відмінно знімають стрес і його наслідки, нормалізують роботу серцево-судинної системи, мають загальнозміцнюючу дію.
  • Інгаляції з відварами лікарських трав і ефірними маслами. Покликані пом’якшити та зволожити слизову оболонку, прискорити відновлення організму, а також полегшити виведення залишків мокротиння з легенів. В ході такої реабілітації відбувається ефективне відновлення різних ділянок дихальних шляхів, а також активізується система природного імунного захисту. Щоб слизова оболонка виконувала свою основну функцію, перешкоджаючи проникненню вірусів і бактерій в організм, вона повинна залишатися зволоженою.

В ході проведення реабілітаційних процедур лікарі Rixos PR ведуть постійний контроль за станом пацієнта. Тому можуть вносити певні корективи в заздалегідь намічену програму.

Також можливе призначення проміжних лабораторних аналізів. Наприклад, регулярно роблячи розгорнутий аналіз крові, можна відстежити, як проходить відновлення ШОЕ (швидкість осідання еритроцитів) після пневмонії. А зробивши спірометрію на момент надходження в санаторій і при виїзді – побачити, наскільки збільшився обсяг легень.

Заповніть контактну форму

Спеціаліст з бронювання зв'яжеться з Вами найближчим часом

Виберіть спосіб оплати
Забронювати
Оплатити при поселенні в готель
Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду

Купівля новорічного банкету доступна при проживанні в готелі протягом 3 ночей в період з 30.12 до 02.12. Також у Вас є можливість поселитися раніше і поїхати пізніше позначених дат.

Для підтвердження бронювання необхідно внести повну оплату за програму новорічного банкету. У Вас буде можливість оплатити банкет окремо або разом з проживанням після завершення бронювання на сайті.

Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
  • Для бронювання терапії Маєра, потрібно здійснити передоплату в розмірі 30% від вартості програми
  • Забронювати програму Майєра можна тільки при проживанні в готелі RIXOS, на весь період лікування
  • Проживання для пацієнтів, що проходять програму Майєра, розраховується за тарифом Room only
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Програми Маєра
Оберіть тривалість програми Майєра
Програма Check-Up
Програма Check-Up
ф
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up