Park area, hotel Rixos
Rixos Prykarpattya
відпочинок в парку, готель Ріксос
Отельный комплекс Риксос Прикарпатье
номер готелю Ріксос
Мейер-терапия
Програма Майер терапії, готель Ріксос
Игра в русский бильярд, отель Риксос
Гідро масаж, готель Ріксос Прикарпаття
Конференц-зал в готелі Ріксос Прикарпатя
ключ от номера, отель Риксос
Ресторан Европейской кухни, Риксос Прикарпатье
Вестибюль отеля, Риксос Пркарпатье
the hotel territory of Rixos Prykarpattya
Блог
Санаторій для лікування нервової системи
celendar
2.06.2021
Санаторій для лікування нервової системи

Чи помічаєте у себе нервозність і підвищену дратівливість? Перестали спокійно спати, втратили апетит і інтерес до життя? Стреси і потрясіння здатні розхитати саму міцну нервову систему, і занурити в депресивний стан. Вийти з нього самостійно буває дуже складно. Тому сьогодні в усьому світі вдаються до допомоги психотерапевтів, а також відновлюють душевну рівновагу в спеціалізованих санаторіях для лікування нервової системи, використовуючи спеціальні програми.

Санаторії для лікування нервової системи в Україні

Для депресії характерні глибоке розчарування, смуток, печаль, пригніченість, відчуття безнадійності, втома, низька концентрація уваги. У найважчих випадках у людини з’являється схильність до суїциду. Ось чому важливо вчасно звернутися за медичною допомогою, діагностувати і зайнятися лікуванням хвороби.

Rixos Prykarpattya – чудовий санаторій для лікування нервової системи, де пропонують пройти безмедикаментозне і комплексне лікування депресії чоловікам і жінкам різного віку. Лікування підбирається індивідуально для кожного пацієнта, і засноване на застосуванні сприятливих засобів без негативних побічних ефектів. Адже в Карпатах лікують силами природи!

санаторії для лікування нервової системи

Важливо знати: наші предки здавна використовували для лікування «нудьги», як вони називали хворобу, різноманітні відвари лікарських трав. На Сході для цього застосовували розслабляючий масаж і ароматерапію, а в Фінляндії призначають водно-термальні процедури (відвідування сауни).

Сумно, але факт: депресія може бути діагностована не тільки у дорослих, але і у підлітків і дітей. Ось чому сьогодні активно шукають санаторії для лікування нервової системи дитини, де можна поєднати відпочинок з терапією. А також цікаво організувати дитяче дозвілля – наприклад, відправитися на велопрогулянку, відвідати місцеві музеї, трускавецький міський парк, покататися на конях і т.п.

Як вилікувати депресію

Як вилікувати депресію

Консервативний курс в санаторіях України для лікування нервової  використовується в одиничних ситуаціях. Зазвичай для цього призначаються інгібітори, що діють селективно, і антидепресанти. Вони здатні підвищувати рівень серотоніну ( «гормону щастя»), але мають масу негативних побічних ефектів. Тому краще проходити такий курс в стаціонарі, під суворим лікарським наглядом.

Хороші результати дає індивідуальна і групова психотерапія. Однак не всі українці можуть знайти в собі сили для звернення до такого фахівця.

як самостійно вилікувати депресію

Цікавитесь, як самостійно вилікувати депресію? Для початку можна зробити кілька простих кроків:

  • Зайнятися самодисципліною, склавши собі чіткий розпорядок дня. У ньому обов’язково повинні бути час для повноцінного нічного сну і відпочинку серед дня, а також прогулянки.
  • Підібрати кілька цікавих книг. Це може бути художня або спеціалізована література. Головне, щоб вам подобалися стиль автора і сюжетні лінії.
  • Знизити вживання алкоголю, нікотину, міцної кави і чаю. Замість цього пийте більше води і соків, їжте свіжі ягоди, овочі і фрукти.
  • Спробуйте кілька вправ з дихальної гімнастики, а також медитацію.
  • Змушуйте себе більше рухатися (хоча в перші дні це доведеться робити через «не можу»). Вибирайте на свій розсуд: легку ранкову розминку, танці під улюблену музику, подорож за місто і т.п.

Це цікаво: Гомер описав в «Іліаді» характерні ознаки хвороби. Гіппократ пропонував лікувати людей з депресивним станом «прабатьком» сучасних антидепресантів – опієм (в той час ще не були вивчені звикання і побічні ефекти таких ліків). А також рекомендував клізми для загального очищення організму, масаж, мінеральну воду і розслаблюючі ванни. Частина з цього списку неодноразово доводила свою ефективність, і широко використовується в наші дні.

як самостійно вилікувати депресію в Україні

Як вилікувати депресію без ліків

Як вилікувати депресію без ліків

Сьогодні санаторії в Україні лікують нервову систему великим комплексом процедур, спрямованих на розслаблення і загальне оздоровлення. Найвищі результати дає водолікування, де використовується вода з природних джерел з різним ступенем мінералізації і багатим складом. У Прикарпатті кращим місце вважається Трускавець.

У списку корисних процедур санаторію для лікування нервів знаходяться:

  • Прийом мінеральних і перлинних ванн. Така вода містить масу корисних речовин (фтор, кремнієву кислоту, калій, сірку, бром, йод і т.п.), що надходять в організм через шкіру. Температура води становить 37-38 градусів, завдяки чому діє розслаблюючу на ЦНС.
  • Грязьові ванни, обгортання, компреси. Для цього добувають мул з дна мінеральних джерел. Він має високу ступінь мінералізації, а також володіє антибактеріальними і тонізуючими властивостями.
  • Прийом мінеральної води. Її сорт підбирається індивідуально, залежно від результатів попереднього обстеження і показань лікаря. Покращує сон, зміцнює нервову систему, відновлює роботу органів шлунково-кишкового тракту.

Хочете дізнатися, як вилікувати депресію без таблеток? Відправляйтеся в Прикарпаття, де величезною популярністю користуються:

  • Плавання у відкритому чи закритому басейні.
  • Гідро-і ручний масаж.
  • Арома-і стоунтерапія.
  • Заняття йогою і пілатесом, під керівництвом досвідченого інструктора, і т.п.

Ще на початку минулого століття дослідники, які вивчають особливості бальнеологічного лікування, неодноразово відзначали, наскільки корисно відвідування санаторіїв для лікування центральної нервової системи. Серед плюсів є:

  • Можливість зміни обстановки: з галасливого міста людина потрапляє в затишну тиху атмосферу, насолоджується розкішними видами і цілющим гірським повітрям.
  • Щоденний моціон. Навіть якщо гуляти по півгодини біля корпусу, нехтуючи екскурсіями, це дасть позитивний ефект.
  • Різноманітне меню. Навіть якщо вам потрібно скинути кілька кілограмів, це не означає, що потрібно морити себе голодом, і відмовлятися від маленьких задоволень. У санаторно-курортному комплексі RP працюють відмінні шеф-кухарі, які вміють чудово готувати, вишукано сервірувати стіл і подавати різні страви. Смачний і корисний обід в комфортній обстановці здатний поліпшити настрій! До речі, дієтологи рекомендують включати в раціон цитрусові: вони мають яскраве забарвлення, і здатні усувати ознаки сезонної депресії.
  • Зміна кола спілкування. Так, всі відпочиваючі можуть самі вибирати собі співрозмовників. І при бажанні можуть обмежитися 2-3 контактами. Але практика RP показує, що в процесі лікування і відпочинку, в невимушеній обстановці, люди починають активно зав’язувати нові знайомства. І навіть можуть продовжити таку дружбу, спілкуючись вже за межами санаторію.
  • Відчуття свободи. Якщо вам набридла звична схема «дім-робота-дім», з рідкісними візитами в гості, відвідування курорту принесе п’янке почуття свободи, і масу нових вражень. Ось чому багато з тих, хто вже встиг побувати в Прикарпатті, приїжджають сюди знову і знову.

Як вилікувати післяпологову депресію

Як вилікувати післяпологову депресію

Дані статистики останніх років невтішні: у 8 з 10 молодих мам в післяпологовому періоді спостерігалися почуття внутрішньої тривоги, апатія і пригнічений стан, характерні для легкої форми депресії. До цього можуть додаватися різні проблеми зі здоров’ям (гормональні збої, остеохондроз і т.п.). Ось чому кращі санаторії для лікування нервової системи пропонують спеціальні програми для недавно народили жінок. Це важливо як для мами, так і для малюка, адже він дуже чуйно вловлює настрій дорослих.

Післяпологова депресія дуже рідко проходить сама по собі. Тому чим раніше будуть проведені діагностика і лікування, тим краще результат.

Як позбутися від депресії після пологів? Молодим мамам можуть бути призначені:

  • Спеціальні антидепресанти і нейролептики, які не викликають стійкого звикання, і не відбиваються на якості поживних речовин грудного молока.
  • Моціон на свіжому повітрі.
  • СПА та водні процедури.
  • Дієтичне харчування.
  • Прийом мінеральної води і ванни для релаксації.
  • Курс масажу.
  • Кисневі коктейлі.

Хороший ефект дає також підтримка близьких: батьків, чоловіка, братів і сестер, друзів.

Як вилікувати ендогенну депресію

Як вилікувати ендогенну депресію

Ендогенна форма, частіше спостерігається у жінок віком 18+, зазвичай викликана внутрішніми чинники – зокрема, спадковістю. Якщо в роду траплялися психіатричні хвороби, слід уважно спостерігати за станом здоров’я і психіки. І при перших тривожних ознаках, характерних для стадії загострення – нервозності, дратівливості, замкнутості, підвищеної рухової або мовної активності – звертатися до фахівців.

Періоди ремісії, коли депресивний стан відступає, можуть тривати від 2-3 місяців до кількох років, в той час як загострена фаза – від 2 місяців до півроку. Будь-яке нервове потрясіння або сильний стрес здатні спровокувати зрив. Ось чому тим, хто турбується про своє здоров’я, важливо регулярно відвідувати санаторії для лікування нервів, хоча б раз на рік проходити лікування і профілактику.

Санаторії для лікування нервової системи в Україні

Санаторії для лікування нервової системи в Україні

Вартість путівок в санаторій для лікування нервової системи залежить від рівня кваліфікації фахівців, ступеня впорядкованості номерів і технічного оснащення, а також від місця розташування санаторно-курортного закладу. Дуже часто напрямок в такий заклад видає невролог або психотерапевт, грунтуючись на показниках поточного стану пацієнта.

Лікування депресії в санаторії України проходить комплексно, його тривалість становить 14-24 дня. Всього один такий курс здатний:

  • Зменшити почуття внутрішнього страху і тривоги (або зовсім усунути його).
  • Нормалізувати сон.
  • Позбавити від фобій і відчуття втоми.
  • Ліквідувати наслідки емоційного вигорання, характерного для трудоголіків.

Також перебування на курорті допомагає зміцнити імунітет, підвищити запас внутрішніх сил. Це сприятливо відобразиться на зовнішності, а у деяких – навіть покращує фігуру. Ось чому українські санаторії, де лікують депресію, користуються підвищеним інтересом у мешканців  нашої країни також у  європейців.

Кращий санаторій для лікування нервової системи: критерії підбору

Кращий санаторій для лікування нервової системи

Не знаєте, як підібрати курорт для позбавлення від депресії і нервового розладу? Виберіть поїздку в Прикарпатті, здатну дати приголомшливі результати, розширити ваш кругозір і принести масу приємних емоцій!

підібрати санаторій для лікування депресії (Україна)

Ось коротка пам’ятка для тих, хто їде лікуватися вперше, і хоче правильно підібрати санаторій для лікування депресії (Україна):

  1. Дізнайтеся точне місце розташування установи. Поцікавтеся, якими видами транспорту можна дістатися безпосередньо до місця призначення з вашого міста. Складіть комфортний маршрут з мінімумом пересадок.
  2. Ознайомтеся з переліком послуг санаторно-курортного комплексу. Ідеальний варіант – «все включено», але існують і бюджетні програми. Наприклад, поїздка на 7-10 днів з базовим списком процедур. При бажанні до них можна додати ще кілька – наприклад, відвідування СПА або курсу масажу комірцевої зони.
  3. Зберіть всі координати санаторію: контактний телефон ресепшн, електронну пошту, точна адреса, номери гарячої лінії (якщо такі є), і т.п.
  4. Якщо ви шукаєте недорогий варіант путівки, не соромтеся заздалегідь уточнити у адміністратора, що він може вам запропонувати. Базову інформацію про себе можна вислати в електронному листі. Можливо, це ваш шанс отримати додаткову знижку або унікальну пропозицію в подарунок?
  5. Ознайомтеся з прайсом і технічним оснащенням санаторію для лікування нервів. Наприклад, в RP є все, починаючи від комфортабельних номерів і мінерального джерела, і закінчуючи «соляними кімнатами» для проведення спелеотерапії. А також повноцінний медичний комплекс з кваліфікованими лікарями: від терапевта до невролога.

Ефективне лікування нервової системи в Rixos Prykarpattya

Ефективне лікування нервової системи

Бажаєте підібрати хороший санаторій для лікування нервів в Україні? Курортно-медичний комплекс RP готовий радо зустріти всіх гостей, і забезпечити комфортні умови перебування!

Лікування нервової системи в Rixos Prykarpattya

Ми допоможемо швидко відновити фізичне здоров’я і душевну рівновагу як дорослим, так і дітям, використовуючи індивідуально підібрані схеми лікування. А також запропонуємо величезний ряд процедур на будь-який смак: магнітотерапію, масаж, мінеральні води, розслаблюючі і тонізуючі ванни, аромасеанси в СПА, ЛФК, йогу, дієту і т.п.

Заповніть контактну форму

Спеціаліст з бронювання зв'яжеться з Вами найближчим часом

Виберіть спосіб оплати
Забронювати
Оплатити при поселенні в готель
Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду

Купівля новорічного банкету доступна при проживанні в готелі протягом 3 ночей в період з 30.12 до 02.12. Також у Вас є можливість поселитися раніше і поїхати пізніше позначених дат.

Для підтвердження бронювання необхідно внести повну оплату за програму новорічного банкету. У Вас буде можливість оплатити банкет окремо або разом з проживанням після завершення бронювання на сайті.

Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
  • Для бронювання терапії Маєра, потрібно здійснити передоплату в розмірі 30% від вартості програми
  • Забронювати програму Майєра можна тільки при проживанні в готелі RIXOS, на весь період лікування
  • Проживання для пацієнтів, що проходять програму Майєра, розраховується за тарифом Room only
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Програми Маєра
Оберіть тривалість програми Майєра
Програма Check-Up
Програма Check-Up
ф
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up