Park area, hotel Rixos
Rixos Prykarpattya
відпочинок в парку, готель Ріксос
Отельный комплекс Риксос Прикарпатье
номер готелю Ріксос
Мейер-терапия
Програма Майер терапії, готель Ріксос
Игра в русский бильярд, отель Риксос
Гідро масаж, готель Ріксос Прикарпаття
Конференц-зал в готелі Ріксос Прикарпатя
ключ от номера, отель Риксос
Ресторан Европейской кухни, Риксос Прикарпатье
Вестибюль отеля, Риксос Пркарпатье
the hotel territory of Rixos Prykarpattya
Блог
Оздоровлення організму: принципи раціонального харчування
celendar
3.11.2022

Помірна їжа продовжує життя, обжерливість лише всім шкодить – такими словами описували здорове харчування наші предки. Не втратила ця проблема своєї актуальності й нині. За статистикою, близько 75% сучасного населення страждають на захворювання, так чи інакше пов’язані з неправильним харчуванням.

Тільки найбайдужніші до себе люди не замислюються про те, наскільки харчова поведінка впливає на їхній організм. Правильне харчування – це головна інвестиція людини у її здоров’я. Доклавши сьогодні трохи зусиль, завтра вам не доведеться замислюватися про необхідність виснажливого та дорогого лікування. Але щоб правильно харчуватись, одного бажання недостатньо. Тут потрібні знання, якими ми з вами радо поділимося.

Що таке здорове харчування?

Харчування – це процес, від якого залежить багато функцій організму, що забезпечують його життєдіяльність. Саме воно є джерелом розвитку клітин, їх оновлення та насичення. Порушуючи принципи раціонального харчування, людина усвідомлено завдає значної шкоди своєму здоров’ю. Це виявляється у наступних симптомах:

  • зниження фізичної активності;
  • надмірна, незрозуміла стомлюваність;
  • зниження функцій працездатності;
  • раннє старіння;
  • скорочення тривалості життя;
  • відсутність опору організму впливу несприятливих факторів;
  • погіршення стану шкіри та волосся;

Дбаючи про своє здоров’я, важливо розуміти, що правильне харчування – це не лише дієти та тотальний контроль калорій. Для оздоровлення організму необхідно подумати про його правильний раціон, що включає м’ясо, овочі, злаки, фрукти. Однією з першочергових завдань у такому питанні, як оздоровлення організму, є підбір раціону. При цьому не менш важливо стежити за його ретельним дотриманням. Регулярно дотримуючись принципів раціонального харчування, вам не доведеться турбуватися про зайві кілограми та проблеми зі здоров’ям.

Основні принципи правильного харчування

Ви спитаєте, з чого почати? Почніть з вольового рішення дотримуватися правильного раціону. Але перш за все ознайомтеся з кількома простими правилами, які допоможуть вам легко освоїти принципи правильного харчування.

  1. Харчуйте регулярно – їжте мінімум три рази на день з не більше ніж 5-годинними перервами між їдою.
  2. Не зловживайте солодким та попрощайтеся з фастфудом.
  3. Збільште у своєму раціоні кількість сезонних фруктів. Рекомендований добовий обсяг овочів – 400 г.
  4. Пийте багато води – організм має отримувати до 35 мл води на 1 кг ваги.
  5. Урізноманітнюйте своє харчування – одноманітна їжа не забезпечить вас необхідними корисними речовинами та позбавить задоволення їди.
  6. Обмежте кількість цукру – віддавайте перевагу таким корисним солодощам, як мед, сухофрукти, пастилу.
  7. Продумайте меню на тиждень – цей принцип правильного харчування заощадить вам гроші, додасть вільного часу та збереже нерви.

Вставши на шлях здорового харчування, важливо правильно зробити перші кроки і протриматися перший місяць. За цей час ваші нові звички остаточно сформуються і надалі ви отримуватимете від цього справжнє задоволення.

Харчові звички

Кожна людина має харчові звички, причому не тільки корисні, а й досить шкідливі. І щоб їх змінити, знадобиться певний час. Пропонуємо вам кілька корисних порад, як покращити свою харчову поведінку без стресу для організму:

  • здорові перекуси – повинні складатися з овочів, фруктів, кисломолочних продуктів, горіхів та смузі;
  • пийте воду – навчитеся пити по склянці води перед сніданком, вгамовуйте спрагу виключно чистою водою;
  • не нехтуйте сніданками – на цей прийом їжі вибирайте вівсяну кашу, йогурти, яйця, сир та інші продукти, що містять білок;
  • використовуйте маленькі тарілки – ця хитрість допоможе звикнути до менших порцій;
  • добре висипайтеся – вночі необхідно спати не менше 7-8 годин, адже поганий нічний сон є однією з причин переїдання;
  • вживайте корисні бактерії – пробіотики покращують травлення та підвищують імунітет;
  • замінюйте продукти – віддавайте перевагу таким низькокалорійним продуктам, як фруктова смузі замість десерту, або цільнозерновий хліб замість пшеничного.

Важливо починати зміну харчової поведінки поступово – виключіть спочатку один шкідливий продукт, потім відмовтеся від пізніх перекусів, потім додайте до раціону корисні кисломолочні продукти тощо.

Основні види харчування

У сучасній дієтології передбачено кілька видів харчування, що відрізняються між собою певними принципами. Складно сказати, який із них найбільш корисний, адже кожен має свої переваги та недоліки.

Фахівці поділяють всі види харчування на 4 основні категорії:

  1. Традиційне – сприяє підтримці коректного функціонування організму. Підходить для здорових людей.
  2. Профілактичне чи лікувальне – призначене для усунення існуючих недуг, попередження розвитку нових захворювань та полегшення хворобливих станів.
  3. Спеціалізоване – передбачено для людей окремих категорій (вагітних, людей пенсійного віку, професійних спортсменів).
  4. Нетрадиційне – специфічні раціони та дієти, розроблені з урахуванням релігійних, філософських та інших переконань людей.

Основні нетрадиційні види харчування

В даний час існує велика різноманітність нетрадиційних видів харчування, кожен з яких має свої особливості:

  • піраміда (всеїдність) – один із найпопулярніших типів харчування, при якому можна їсти будь-які продукти, але у певному співвідношенні;
  • роздільне харчування – ґрунтується на вживанні сумісних між собою продуктів;
  • дробове харчування – припускає прийом їжі настільки часто, наскільки цього вимагає організм;
  • вегетаріанство – харчування, у якому віддається перевагу вживанню продуктів рослинного походження;
  • аюрведичне харчування – методика, заснована на старовинній філософії, в якій враховуються смак, якість та сумісність продуктів;
  • макробіотика – строга дієта, принцип якої полягає у дотриманні правил підбору, приготування продуктів та особливостям їх вживання.

Підбираючи оптимальний вид харчування, необхідно проконсультуватися з фахівцем, оцінити свої сили та взяти до уваги можливі наслідки.

Вітаміни – важлива складова здорового харчування

Достатня кількість вітамінів – пріоритетне питання здоров’я людини. Більшість із них не виробляються організмом, деякі синтезуються у мінімальній кількості, тому отримувати їх можна лише ззовні. Важливо, щоб вітаміни надходили до організму з їжею. Вітамінні препарати, які продаються в аптеках, виробляються штучним способом, і купувати їх краще за призначенням лікаря.

У списку найважливіших речовин для здорового харчування позначені такі вітаміни:

  • С – міститься в шипшині, в ароматній петрушці, чорній смородині, цитрусових;
  • А – є в печінці свійських тварин, вершковому маслі, жовтках курячих яєць, молоці;
  • D – входить до складу жирної риби, сиру, вершкового масла, молока;
  • В1 – міститься в гречці, вівсяній каші, різних сортах квасолі, волоських горіхах, солодкій кукурудзі;
  • В2 – їм багаті такі продукти, як шпинат, сир, гриби та зелений горошок;
  • В12 – міститься в молочних продуктах (сир, вершкове масло, сир середньої жирності);
  • Е – їм насичені зародки насіння таких зернових, як пшениця, горох та соя.

Насправді вітаміни необхідні організму в зовсім невеликих кількостях. Але недолік навіть сотих грамів цих речовин може спровокувати поява серйозних хвороб. Тому так важливо дотримуватися здорового харчування.

Чи потрібно приймати спеціалізовані вітамінні комплекси?

Різноманітний та збалансований раціон харчування – запорука того, що в організм надходять усі необхідні корисні речовини. Але в ослаблених хворобами та старістю організмах це практично не працює. У разі вітаміни дуже важко засвоюються з продуктів. Тому пацієнтам, які страждають на кишкові патології, проблеми шлунково-кишкового тракту та інші хвороби, лікарі призначають вітамінно-мінеральні комплекси.

Важливо пам’ятати, що вживання вітамінних комплексів не повинно перевищувати добових доз, зазначених в інструкції. Передозування такими препаратами може бути небезпечним.

Терапія Майєра

Ця концепція лікування має на увазі якісне очищення організму пацієнта від токсинів та шлаків. В основі методу лежить лікування кишечника, спрямоване на підвищення тонусу людини та покращення її загального здоров’я. Терапія Майєра, розроблена в минулому столітті, дозволяє пацієнтам позбутися проблем з обміном речовин та травленням. В результаті детоксикації спостерігається також оновлення лімфи, крові та омолодження тканин та клітин.

У курортному комплексі «Ріксос-Прикарпаття» функціонує єдиний на сьогодні офіційно сертифікований центр лікування за методикою Майєра. Усі курси лікування за цією методикою тут проводяться виключно досвідченими лікарями, які пройшли необхідну підготовку та навчання.

Особливості терапії Майєра

Кишечник – один із найважливіших органів людини. Від його стану залежить життєздатність та активність всього організму. Саме на цій теорії засновано методику австрійського доктора Майєра, яка сьогодні успішно застосовується фахівцями «Ріксос-Прикарпаття».

Дослідження Майєра показали, що одним із найважливіших факторів імунітету людини є хороша робота травного тракту. При перетравленні їжі в організмі утворюються специфічні отрути, які накопичуються на стінках кишківника та інших органів. Наслідками цього можуть стати головний біль, втома, нетравлення і навіть депресія. Оздоровлення організму за допомогою терапії Майєра включає кілька методів лікування:

  1. Психо-емоційне відновлення – курортний комплекс «Ріксос-Прикарпаття» розташовується в місцевості, де можлива повна самота з природою. Це дозволяє пацієнтам досягти абсолютного емоційного спокою та релаксу.
  2. Правильне харчування – фахівці Майєр-терапії розробляють для пацієнтів індивідуальні схеми харчування, що відповідають особливостям їхнього організму.
  3. Детокс-терапія – за допомогою індивідуальних схем харчування та регуляції випорожнень фахівці відновлюють та стимулюють видільну функцію кишечника.
  4. Корекційна терапія – залежно від стану пацієнта основне лікування може доповнюватись призначенням вітамінних зборів та натуропатичних препаратів.

Програма курсу Терапія Майєра у «Ріксос-Прикарпатті»

Фахівці курортного комплексу пропонують гостям скористатися одним із двох варіантів програми: на 14 днів або на 21 день. Будь-який з цих курсів складається з наступних елементів та процедур:

  • повна діагностика;
  • консультації лікарів різних напрямів (лікар, косметолог, дієтолог, психотерапевт);
  • проведення лабораторних досліджень;
  • масаж;
  • обгортання з лікувальними водоростями;
  • заряджання;
  • скандинавська ходьба;
  • прогулянки на повітрі.

Організм кожної людини по-різному реагує на цю терапію. Одним для відчуття результатів достатньо тижня, іншим для цього знадобиться в кілька разів більше часу. Під час терапії організм повинен пройти три етапи лікування: очищення, наповнення мінералами та закріплення кислотно-лужного балансу.

Харчування – це основа людського життя. Здоровий раціон дозволяє людині отримувати з їжі ті речовини, яких потребує його організм, і в певних кількостях. Дотримуючись такого підходу, ви не просто зможете підтримувати свою життєдіяльність, а й убезпечите себе від небезпечних захворювань. Ну а для тих, хто хоче повністю перезапустити свій організм, оптимальним рішенням стане терапія Майєра.

Заповніть контактну форму

Спеціаліст з бронювання зв'яжеться з Вами найближчим часом

Виберіть спосіб оплати
Забронювати
Оплатити при поселенні в готель
Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду

Купівля новорічного банкету доступна при проживанні в готелі протягом 3 ночей в період з 30.12 до 02.12. Також у Вас є можливість поселитися раніше і поїхати пізніше позначених дат.

Для підтвердження бронювання необхідно внести повну оплату за програму новорічного банкету. У Вас буде можливість оплатити банкет окремо або разом з проживанням після завершення бронювання на сайті.

Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
  • Для бронювання терапії Маєра, потрібно здійснити передоплату в розмірі 30% від вартості програми
  • Забронювати програму Майєра можна тільки при проживанні в готелі RIXOS, на весь період лікування
  • Проживання для пацієнтів, що проходять програму Майєра, розраховується за тарифом Room only
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Програми Маєра
Оберіть тривалість програми Майєра
Програма Check-Up
Програма Check-Up
ф
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up