Park area, hotel Rixos
Rixos Prykarpattya
відпочинок в парку, готель Ріксос
Отельный комплекс Риксос Прикарпатье
номер готелю Ріксос
Мейер-терапия
Програма Майер терапії, готель Ріксос
Игра в русский бильярд, отель Риксос
Гідро масаж, готель Ріксос Прикарпаття
Конференц-зал в готелі Ріксос Прикарпатя
ключ от номера, отель Риксос
Ресторан Европейской кухни, Риксос Прикарпатье
Вестибюль отеля, Риксос Пркарпатье
the hotel territory of Rixos Prykarpattya
Блог
Відпочинок у Карпатах взимку
celendar
22.11.2022

Якщо ви мрієте про ідеальну відпустку у зимовій казці, то найкраще рішення в межах України – це відпочинок у Карпатах. Тут ви відразу занурюєтеся у дивовижну святкову атмосферу. Величні гори і одягнені в біле вбрання хвойні дерева формують чарівний пейзаж, яким хочеться милуватися.

Вдало обравши житло в Карпатах, ви не тільки зможете засинати та прокидатися з шикарним видом з вікна на первозданну природу, але також повноцінно відпочинете та оздоровитесь. Для дитини це будуть найкращі зимові канікули, адже гарантовано з’явиться можливість пограти у сніжки, покататися на санях та зліпити сніговика.

Намагаючись урізноманітнити відпочинок з дітьми, дорослі також залишаться від нього в захваті. Відкрийте для себе активні види дозвілля, колоритну гуцульську кухню, екскурсії карпатськими пам’ятками, а також відвідайте традиційні різдвяні святкування. Перебування в Карпатах дає можливість повноцінно перезавантажитись, відволіктися від щоденних турбот та думок. Вам вдасться незабутньо провести хоча б частину найхолоднішого сезону у теплій компанії рідних та святковій обстановці.

Куди поїхати на зимовий відпочинок до Карпат?

Карпатський край багатий на затишні невеликі міста та села з розвиненою туристичною інфраструктурою. Вони сповнені численних пропозицій про розваги та пунктами громадського харчування. Багато українців вважають за краще проводити зимові свята у таких пейзажних курортних куточках, як Буковель, Драгобрат та Шешори. Тут варіанти дозвілля знайде і поціновувач гірськолижного спорту, і прихильник спокійних посиденьок біля каміна.

Чудовим рішенням стануть такі точки на карті, як Трускавець, Яремче, Ясіня, Славське чи Татарів. Там є не лише продумані природою ландшафти, а й різне житло в Карпатах. У кожному з населених пунктів відпочиваючих радує чисте повітря, чудова їжа та пейзажі, що зачаровують. Можна відвідувати ефективні процедури, спрямовані на покращення здоров’я.

Якщо віддаєте перевагу зимовим розвагам, пов’язаним із спостереженням краси природи, то обов’язково варто відвідати Пилипець, де найважливішою пам’яткою є водоспад Шипіт. Термальними джерелами радують Берегове, Виноградів та Косине. Карпатам є чимось здивувати. Куди б ви не проклали свій маршрут, будете кружляти безліччю туристичних пропозицій, гідним сервісом та гостинністю місцевих жителів.

Зимові свята у Карпатах

Плануючи зимовий відпочинок у Карпатах, варто вибрати дату таким чином, щоб вона збігалася із традиційними гуляннями. Тутешні передноворічні урочистості завжди супроводжуються ярмарками. На них можна не лише перекусити, а й придбати ялинкові прикраси, а також подарунки близьким.

Якщо їдете на відпочинок із дітьми, то краще розпочати його ближче до 19 грудня, коли святкують День Святого Миколая. Цього дня дітям надається особлива увага. Влаштовуються конкурси, майстер-класи, роздачі частування. З особливим розмахом зустрічають Різдво:

  • Вечір перед настанням Різдва присвячують підготовці. Кожен, кому пощастило відвідати карпатський край у цей період, може відвідати майстер-клас зі створення дідуха. Призначення цього виробу з колосків – захист житла від напастей. Дідух стане яскравим сувеніром, який можна відвезти додому.
  • Різдвяний ужин. Краще заздалегідь забронювати столик у закладі у традиційному стилі. На столі у Святий Вечір обов’язково мають стояти кутя, банош, мамалига. Ресторанні ціни в Карпатах узимку дуже прийнятні. Якщо їдете великою компанією, є шанс дотриматися традиції і замовити рівно 12 страв.
  • Перші дні Різдва. Всю різдвяну ніч Карпати галасують, але не від вітру, а від радісних голосів. Люди гуляють та вітають один одного, беруть участь у вертепах, співають колядки. Найвідоміший фестиваль різдвяних вертепів проводиться у Берегові.

До 13 січня, перед Щедрим вечором, влаштовується винний фестиваль. Кожен дорослий може взяти участь у дегустації крафтового міцного напою. Не вщухають зимові свята й у лютому. В Ужгородському районі проводяться форшонг-бали — угорські карнавали. Це костюмовані паради з театральними виставами, галасливими гуляннями, дегустацією місцевої їжі та вин – захоплююча програма. Танці, пісні, яскраві атрибути роблять незабутні зимові свята.

Відпочинок у Карпатах з дітьми

У регіоні є всі умови, щоб дітлахи не сумували. Найменші будуть задоволені візитом у маєток Святого Миколая. У казковому будиночку малюк зможе залишити свій лист із бажанням і навіть зустріти самого Святого Миколая. Відпочинок у Карпатах назавжди залишиться у пам’яті дитини: вона побачить цілу колекцію старовинних ялинкових іграшок. Обов’язкові пункти екскурсії – пекарня та кузня, де дітки своїми руками створюють сувеніри та ласощі.

Поїздка з малечею часто стає випробуванням для батьків. Розслабитися та повеселитися хотіли всі, а в результаті це роблять лише діти. Насправді відпочинок з дітьми може бути розслабленим та безтурботним навіть для мами з татом. Досить знайти таке житло, де є ігрова кімната. За дитиною доглянуть, його захоплять цікавими заняттями, а батьки зможуть провести час у тиші та спокої.

Для підростаючого покоління зимовий відпочинок у Карпатах — найкращий спосіб провести канікули. Навколо — вкриті хрусткою білою ковдрою простори для радісних забав. Особливо захоплення викликає катання на санчатах та спуск із височини на надувній пігулці. Якщо у чада є потяг до екстриму, можна запропонувати йому покататися на лижах. Сьогодні гірськолижні курорти пропонують послуги дитячих інструкторів.

Дітей підліткового віку напевно цікавить екскурсія середньовічними замками. Хлопчикам буде цікаво дізнатися про історії битв. Дівчатка ж затамувавши подих стануть слухати про романтичні легенди. Ціни в Карпатах узимку на екскурсії досить демократичні.

Зимові розваги

Для туристів, які прагнуть весело і активно провести всю відпустку, є різні зимові розваги:

  1. Снігові. Карпатські гірськолижні курорти навіть поза межами України славляться своїми трасами. Обладнане високогір’я – чудове місце, щоб вперше стати на лижі та сноуборд. Деякі любителі вважають за краще щороку приїжджати на один чи різні курорти, щоб відточувати майстерність. Простіша і лінивіша розвага — катання на сноутюбах. Не важливо, чи вирушили ви на відпочинок з дітьми, чи просто компанією дорослих. Унікальним способом отримати нові емоції стане катання на санях. Де ви ще прокотитеся на справжній упряжці, якщо не в Карпатах?
  2. Банні. У горах є безліч лазень та саун. Родзинкою краю вважаються величезні чани з контрастною за температурою водою. Завдяки приємному аромату лікарських трав, ви не тільки зігрієтеся, але й проходьте ароматерапію.
  3. Рибальські. Найпопулярніший чоловічий вид дозвілля в гірській місцевості – риболовля у спеціально передбачених для цього водоймищах. Відпочинок у Карпатах можна провести в одному з багатьох форелевих господарств. Там можна не тільки спіймати рибу, а й насолодитися апетитним свіжим уловом.
  4. Екскурсійні. Маст-візит місце для любителів містики – музей гуцульської магії. Там можна буде перейнятися атмосферою мольфарства. У музеї «У трембітаря» ви ознайомитеся із гуцульським побутом, навіть зможете приміряти національний одяг. Відпочинок з дітьми можна організувати ще активніше, записавшись на автомобільну екскурсію водоспадами. У вас буде можливість побачити легендарні дива природи: Гук, Гуркало, Манявський та ін. Якщо вас цікавлять закарпатські замки, влаштуйте цікавий тур: Сент-Міклош – Чинадієво – Мукачівський замок. Ціни в Карпатах узимку вас порадують і на вхідні квитки, і на індивідуальні прогулянки з гідом.
  5. Гастрономічні. Гуцули – талановиті сировари. Обов’язково варто продегустувати натуральні будз, бринзу та вурду. Можна влаштувати цілий тур сироварнями. Такі зимові розваги нікого не залишать байдужими. Краще не завершувати відпустку, доки не спробуєте банош, грибну юшку, книші та місцеві голубці. Також у регіоні виготовляють найсмачніші солодкі вина, наливки із фруктів та лісових ягід. Пряні трави та особливі кліматичні умови надають унікального смаку традиційним напоям.

Зимові свята будуть наповнені лише приємними емоціями, коли ви виберете варіант часу, який вам до душі.

Де зупинитись у Карпатах?

Дуже популярне житло в Карпатах – традиційні готелі чи гостьові двори. Усередині та зовні будівлі приваблюють колоритом та автентичними рисами. Найчастіше такі готелі пропонують спектр послуг, наприклад, більярд чи риболовлю з орендою вудок.

Другий варіант місця для розміщення – романтичний будиночок вище в горах. Ідеально підходить для дружньої компанії чи закоханої пари. Часто це житло розташовується поблизу фермерського господарства. У гірськолижних курортах є свої готелі на будь-який смак. Головна перевага – близьке прихильність до всіх актуальних розваг, заради яких ви вирішили провести зимовий відпочинок у Карпатах.

Карпати славляться своїми бальнеологічними курортами, де також можна оселитися. Більшість таких санаторіїв закриваються із настанням холодів. Але є й такі, що працюють цілий рік. Ще одна чудова ідея – заселитися до п’ятизіркового готелю. Таке житло в Карпатах має безліч переваг:

  • Великий вибір номерів.
  • Чудовий вид з вікна.
  • Власна інфраструктура.
  • Простора територія, що охороняється.
  • Великий комплекс послуг: аніматор дитячий, оздоровчі процедури, розважальні заходи.
  • Усі необхідні зручності, зокрема Wi-Fi.

Оптимальним вибором стане комплекс Rixos-Prykarpattya біля передгір’я Карпат. Це величезна територія із власним розважальним та медичним центром. Тут все передбачено для того, щоб відпочинок у Карпатах став для вас незабутнім.

Відпочинок у Карпатах узимку: ціни на сезон 2022–2023

Цілком очікувано для багатьох туристів, що зимовий відпочинок у Карпатах цього року буде дещо дорожчим, ніж торік. Найдорожчими курортами вважаються Буковель, Драгобрат та Ворохта. Тобто, якщо вас цікавить дешевша відпустка, краще звернути увагу на інші населені пункти. У Трускавці рік у рік українці відзначають високу якість сервісу у поєднанні з доступним прайсом.

Головне — встигнути забронювати житло вашої мрії, щоб зручно діставатися до всіх розваг. У 2022–2023 роках багато цін у Карпатах узимку залишаються демократичними. Це одна з причин, чому люди з усієї України прагнуть провести майбутні свята у цій місцевості.

Враховуючи величезний потік туристів, слід підшукати житло у Карпатах вже наприкінці листопада чи на початку грудня. Пізніше підходящі вам локації та дати можуть бути зайняті іншими людьми.

Висновок

Такий різний, цікавий та дивовижний карпатський край обов’язково варто відвідати взимку. Для цього передбачено безліч видів житла, які відповідають різним фінансовим можливостям. Ціни в Карпатах узимку настільки помірні, що, ймовірно, буде вигідніше відзначити Новий Рік у гірському ресторані, ніж у звичному міському.

Місцевість здивує вас міксом традицій та колоритом. Зачарує естетикою природи, якої неможливо намилуватися. Відпочинок у Карпатах узимку — чудовий експірієнс не лише для дітлахів, а й для дорослих. Корисно буде приїхати у казкову відпустку і людям похилого віку. Навіть вдихання найчистішого повітря та прогулянки первозданною природою — це вже ефективна терапія.

Вам обов’язково сподобаються багатогранні зимові розваги та свята, різноманітність природної та рукотворної краси, а також гостинність місцевих жителів. Зимовий відпочинок у Карпатах залишиться не лише у вашій пам’яті, а й на знімках. Безліч вдалих фото виходить на тлі засніжених гір, вікового лісу та найкращих пам’яток.

Заповніть контактну форму

Спеціаліст з бронювання зв'яжеться з Вами найближчим часом

Виберіть спосіб оплати
Забронювати
Оплатити при поселенні в готель
Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду

Купівля новорічного банкету доступна при проживанні в готелі протягом 3 ночей в період з 30.12 до 02.12. Також у Вас є можливість поселитися раніше і поїхати пізніше позначених дат.

Для підтвердження бронювання необхідно внести повну оплату за програму новорічного банкету. У Вас буде можливість оплатити банкет окремо або разом з проживанням після завершення бронювання на сайті.

Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
  • Для бронювання терапії Маєра, потрібно здійснити передоплату в розмірі 30% від вартості програми
  • Забронювати програму Майєра можна тільки при проживанні в готелі RIXOS, на весь період лікування
  • Проживання для пацієнтів, що проходять програму Майєра, розраховується за тарифом Room only
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Програми Маєра
Оберіть тривалість програми Майєра
Програма Check-Up
Програма Check-Up
ф
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up