Park area, hotel Rixos
Rixos Prykarpattya
відпочинок в парку, готель Ріксос
Отельный комплекс Риксос Прикарпатье
номер готелю Ріксос
Мейер-терапия
Програма Майер терапії, готель Ріксос
Игра в русский бильярд, отель Риксос
Гідро масаж, готель Ріксос Прикарпаття
Конференц-зал в готелі Ріксос Прикарпатя
ключ от номера, отель Риксос
Ресторан Европейской кухни, Риксос Прикарпатье
Вестибюль отеля, Риксос Пркарпатье
the hotel territory of Rixos Prykarpattya
Блог
Як підвищити імунітет дитині
celendar
24.04.2021

Наше молодше покоління здатне бити рекорди за швидкістю розумового розвитку, набагато випереджаючи своїх однолітків. Але при цьому здоров’я малюків залишає бажати кращого. Вони часто хворіють, і часто мають слабкий імунітет. Через недостатність імунного захисту дитячий організм залишається вразливим навіть для найпростіших інфекцій.

Ось чому сучасні батьки часто цікавляться, як підвищити імунітет дитині в дошкільному і шкільному періоді, і які кошти для цього потрібні. А деякі дорослі продовжують стежити за здоров’ям нащадків і далі, дізнаючись у лікарів, як підвищити імунітет підлітку.

Вченими неодноразово доведено, що приблизно в 60-65% випадків рівень імунітету залежить від стану шлунково-кишкового тракту. Виходить, що його можна зміцнити за допомогою правильного харчування, а також за допомогою прийому вітамінно-мінеральних препаратів. Здорова мікрофлора шлунка допоможе поліпшить загальне самопочуття, прискорить розчеплення та перетравлювання їжі. А також поліпшить стан імунної системи, допомагаючи справлятися з банальними застудами і різними вірусами.

Причини зниження імунітету у дітей

причини зниження імунітету у дітей

Основними причинами різкого ослаблення імунної системи у дітей дошкільного та шкільного віку є хвороби, їх ускладнення, а також сильні стреси.

Перш ніж розбиратися, як підвищити слабкий імунітет дитини, важливо встановити, чому він знизився. Виною цьому можуть виступати:

  • Фізична і розумова перевтома. Тому перед тим, як віддавати дитину в модний ліцей, або записувати у всілякі секції, подумайте, чи справиться він з такою насиченою програмою.
  • Хронічна нестача відпочинку та постійний недосип. На жаль, гаджети здатні красти час, який малюки можуть використовувати більш ефективно: на ігри і сон. Боротися з цим допоможе тільки чіткий розпорядок дня. Врахуйте, що взимку малюкам необхідно спати трохи більше часу, ніж влітку. Це пов’язано з тривалістю світлового дня.
  • Брак кисню. Спостерігається у дітей, які поводять весь день в закритих приміщеннях, і рідко гуляють на вулиці.
  • Гіподинамія. Якщо ви боїтеся, що малюк отримає травму в ході активних вуличних ігор, а сам він навідріз відмовляється робити ранкову зарядку, запропонуйте йому альтернативу. Танці – відмінний спосіб зняти напругу і підвищити рухову активність!
  • Погане харчування. Так, діти обожнюють шкідливі продукти: шоколад, випічку, картопля фрі та іншої фаст-фуд. Але якщо ви ненав’язливо запропонуйте їм сік або фрукти – вони із задоволенням з’їдять їх. Складаючи раціон, пам’ятайте, що діти оцінюють їжу не за принципом корисності. Їм важливо, щоб це було смачно або красиво оформлено.
  • Зневоднення організму. Зазвичай діти п’ють воду до і після їжі, керуючись власними бажаннями. Але іноді їм катастрофічно не вистачає вологи. Тому разом зі звичайною водою і чаями запропонуйте дитині трав’яний відвар (наприклад, ромашковий), компоти і соки, а також киселі, узвари тощо Це і смачно, і корисно.

як підвищити імунітет у дитини

Важливо знати: в дошкільному віці (до 6-7 років) у дитини відбувається активне формування імунної системи. Тому для холодної пори року 8-10 випадків застуди вважається нормою. У школі кількість захворювань скорочується приблизно в 2-2,5 рази. Наступний «небезпечний» період припадає на час статевого дозрівання (13-15 років).

Ознаки зниженого імунітету у дітей

ознаки зниженого імунітету у дітей

Крім простудних захворювань, у дітей існують і інші ознаки ослаблення імунітету. Вони накладають негативний відбиток на самопочуття малюка, а також на його розумовий і фізичний розвиток.

Серед таких ознак:

  • Погіршення слухової і візуальної пам’яті.
  • Зниження концентрації уваги. Дитині стає важко зосередитися на простих речах.
  • Підвищення нервозності і дратівливості. Найменші часто вередують без видимих ​​причин, в той час як батьки пропонують їм навперебій їжу і питво, заколисують на руках і заспокоюють всією сім’єю.
  • Висипання і сухість шкіри, тріщини і «заїди».
  • Млявість і апатія. Малюкові все байдуже, він не проявляє інтересу до улюблених іграшок.
  • Порушення роботи шлунково-кишкового тракту (запор або діарея, болі в шлунку і т.п.), відсутність апетиту.
  • Різкі зміни маси тіла.
  • Розвиток гіподинамії – малюк не в змозі впоратися з простими фізичними навантаженнями, часто скаржиться на втому і стомлення, а також на болі в м’язах.

Здорова дитина повинна бути активною, допитливою і рухливою. Якщо зниження активності не викликано загострення хронічних хвороб, то винуватцем всьому – ослаблення імунної системи. Тому варто спочатку проконсультуватися у педіатра, а потім зайнятися підбором засобів для зміцнення імунітету.

як підвищити імунітет дитині яка хворіє

Корисна інформація: імунітет ділиться на вроджений, отриманий у спадок від батьків, і набутий. Останній можна зміцнити за допомогою допоміжних засобів.

Як підвищити імунітет дитини після хвороби

Не знаєте, як підвищити імунітет дитині? Для початку забезпечте йому повноцінне харчування, а також щодня робіть нетривалий моціон (якщо температура тіла малюка нормальна).

як підвищити імунітет дитини після хвороби

Мотивувати дитину на чергову прогулянку дуже просто. Ось кілька дієвих способів, як підняти імунітет дитині 4 роки за допомогою регулярного здійснення моціону:

  • Купіть йому скейт, самокат або велосипед.
  • Якщо у вас в родині є собака – вигулюйте її разом.
  • Ходіть разом на екскурсії по місту. Розкажіть малюкові історію окремих вулиць і будинків, покажіть пам’ятники – йому напевно буде цікаво послухати!
  • Ходіть пішки в гості до родичів і друзів, а також в дитячий сад або школу (якщо дозволяє час і відстань).
  • Привчіть його до водних процедур і загартовування. Важливо дотримуватися почуття міри, і діяти поступово – наприклад, почати влітку з купання у відкритих водоймах або басейні.

Час від часу міняйте обстановку – наприклад, приїжджайте в Прикарпаття, де діти зможуть вдосталь погуляти по лісі або рівнині, подихати цілющим свіжим повітрям. А також пропити курс мінеральної води, призначений лікарем, і зробити нескладні фізіопроцедури. Така профілактика рекомендована:

  • Дітям, які часто хворіють протягом усього року.
  • Немовлятам з хронічними хворобами хребта, дихальних шляхів, шлунка, нервової системи.
  • Школярам і студентам після закінчення навчального року – для зняття зайвої напруги і реабілітації після тривалих перевантажень.

Цікаво знати: прогулянки на вулиці в різні пори року – своєрідна альтернатива загартовуванню. Літом дитячий організм отримує достатню кількість вітаміну D, загоряючи на сонці, а також вчиться пристосовуватися до спеки. Восени і взимку діти, гуляють на вулиці майже щодня, виробляють стійкість до холоду і сирому повітрю. Тому застуджуються набагато рідше однолітків, які проводять весь час в приміщенні.

як підвищити імунітет дитині восени

Приділіть особливу увагу тому, як можна підвищити імунітет дитини в початкових і випускних класах. У цей період підростаючий організм відчуває сильний стрес від зміни звичної обстановки, а також значні перевантаження. Тому хороший відпочинок буде подвійно корисний майбутнім школярам і студентам.

Як підвищити імунітет дитини після антибіотиків

як підвищити імунітет дитини після антибіотиків

Після тривалого лікарняного дитячий імунітет сильно ослаблений. Не останню роль в цьому відіграють антибіотики. З одного боку, медикаменти допомагають боротися з шкідливими мікроорганізмами, а також перешкоджають розвитку запального процесу. З іншого боку, вони пригнічують і корисну мікрофлору кишечника.

Щоб швидко відновитися після хвороби, лікарі рекомендують:

  • Разом з ліками приймати спеціальні препарати, що оберігають шлунок і кишечник.
  • Після медикаментозного лікування пропити курс вітамінів, підібраний педіатром.
  • Збалансувати харчування, тимчасово відмовившись від жирної і важкої їжі. А також скоротити вживання солодощів, замінивши їх свіжими і сушеними фруктами, цукатами, натуральним медом.
  • Стежити за дотриманням режиму дня. Малюк повинен лягати спати в один і той же час, а в дитсадку – обов’язково відпочивати і вдень.
  • По можливості знизити навантаження в період одужання. Наприклад, скоротити відвідування спортивних тренувань, або взяти тайм-аут у репетиторів.

Дитячий організм повинен самостійно виробити антитіла. Необхідно тільки трохи допомогти йому в цьому, створивши сприятливі умови.

Як підвищити імунітет дитини при алергії

як підвищити імунітет дитини при алергії

Щоб розібратися, як підвищити імунітет дитині при алергії, спочатку слід з’ясувати, на що саме спостерігається така реакція. Можливо, це спостерігається в період цвітіння певних рослин, або виникає при тісному контакті з котами.

Щоб дізнатися точний перелік алергенів, необхідно зробити алергопроби. А потім постаратися звести до мінімуму контакт із зовнішніми подразниками.

Алергія – це реакція імунної системи організму. Ось кілька загальних рекомендацій, які допоможуть підвищити дитячий імунітет при алергії:

  • Регулярно вживати вітамін С – він позитивно впливає на стан слизової оболонки очей, зменшуючи її дратівливість.
  • Щорічно виїжджати на море або за місто. Будь-які водні процедури сприятливо позначаються на стані імунної системи. Чистою морською або мінеральною водою можна промивати носоглотку (по 3-4 промивання для кожної ніздрі) або полоскати горло. Такий простий прийом допоможе знизити ризик виникнення алергічного риніту, а також зміцнити дихальну систему.
  • Стежити за роботою шлунка і печінки малюка. Це допоможе знизити частоту шкірних висипань.
  • Більше бувати на повітрі, приймати сонячні ванни. Під дією сонячних променів в організмі виробляється вітамін D, який також важливий для імунної системи.

Як підвищити імунітет дитини в домашніх умовах

як підвищити імунітет дитини в домашніх умовах

Шукаєте професійні рекомендації, як підвищити імунітет дитини в домашніх умовах? Педіатри Rixos PR радять не бігти в найближчу аптеку, а спочатку уважно вивчити звичний раціон малюка, і при необхідності скоригувати його.

Дитяче харчування має бути досить різноманітним і збалансованим. Ось короткий перелік корисних речовин, які повинні бути присутніми в їжі:

  • Вітаміни С, E – сприяють поліпшенню якості крові, посилюють природну захисну функцію організму. Вони містяться в шипшині, цитрусових, свіжих томатах, болгарському перці, яблуках, свіжої та квашеної капусти, олії, насінні соняшнику, цільнозернової вівсяної каші, шпинаті, яйцях.
  • Омега-3 – комплекс жирних кислот, що підвищують опірність вірусам і бактеріям. Міститься в жирній морській рибі (сардині, сьомги, скумбрії) і горіхах.
  • Цинк – важливий мікроелемент. Допомагає нейтралізувати збудників інфекцій, що проникли в організм. Шукайте його в м’ясі індички, яловичої печінки, молочних продуктах. Врахуйте, що в комплексі з цинком повинні йти вітаміни С і D, оскільки вони доповнюють один одного.
  • Ехінацея (в сиропі, напоях, капсулах) – простий і недорогий засіб, як підняти імунітет дитині в домашніх умовах. Нормалізує роботу лімфатичної системи, прискорює процес одужання.
  • Часник (або імбир) – прекрасні стимулятори імунної системи. При тепловій обробці частково зберігають свої властивості, тому можуть використовуватися в якості покращувачів смаку в основних стравах.

Як підвищити імунітет дитини восени і навесні

як підвищити імунітет дитини восени і навесні

У міжсезоння і взимку зростаючий організм особливо схильний до впливу вірусів. Тому важливо стежити за станом здоров’я малюка. А якщо почастішали випадки застуд – дізнатися, як підняти імунітет 3-річній дитині.

Ось кілька простих, але ефективних порад:

За допомогою лікаря підібрати відсутні вітаміни, і пропити курсом.

  • Стежити, щоб в раціоні були свіжі овочі та фрукти (по сезону). При бажанні можна замінити їх свіжовичавленими соками і смузі.
  • Вживати кісломолочні продукти: йогурти, закваски, м’які сири і сир. Не забувайте про натуральне вершкове масло (не спред) – воно містить масу корисних вітамінів і мікроелементів.
  • Забезпечити малюкові повноцінний сон.
  • Регулярно гуляти на свіжому повітрі.
  • Робити разом нескладну зарядку, або грати в рухливі ігри.

Важливий нюанс: на стан імунної системи впливає психоемоційний стан. Тому якщо ви знаєте, як підняти імунітет дитині 8 років за допомогою вітамінів, харчування і режиму дня, разом постарайтеся захистити його від стресів, нервових потрясінь, скандалів. Слідкуйте, щоб в житті малюка був позитив – це сприяє виробленню «гормону щастя», і позитивно позначається на дитячому імунітет.

Як підготувати імунітет дитини до дитячого садка

як підготувати імунітет дитини до дитячого садка

Тим, хто тільки збирається йти в дитячий сад, варто знати основні правила зміцнення дитячого імунітету:

  • Регулярне провітрювання дитячої кімнати. Це допоможе знищити частину хвороботворних бактерій, а також збагатить повітря киснем.
  • Використання зволожувачів. Особливо актуально в зимовий сезон, коли працюють опалювальні прилади. Слизова оболонка носа у малюка повинна залишатися вологою, щоб затримувати частину вірусів, що потрапляють в організм.
  • Загартовування. Його суть полягає в тому, щоб привчити підростаючий організм до різкої зміни температури. Тоді ваша дитина не буде хворіти, навіть якщо перегріється в дитячому садку перед виходом на прогулянку.
  • Дотримання режиму пиття. Рідко яка дитина відмовиться від солодкої газованої води, проте вона навряд чи принесе користь імунній системі. Постарайтеся привчити малюка до вітамінним напоям – відвару шипшини, кефіру, домашньому морсу.

підвищити імунітет дитині в rixos prykarpattya

Якщо ви хочете отримати повну консультацію щодо зміцнення дитячого імунітету, а також визначити його рівень на поточний момент – рекомендуємо записатися на консультацію до педіатра Rixos PR. Ми підкажемо, як можна оздоровити малюка, провести профілактику ряду хвороб. А водночас запрошуємо відпочити всією сім’єю в затишному куточку Прикарпаття!

Заповніть контактну форму

Спеціаліст з бронювання зв'яжеться з Вами найближчим часом

Виберіть спосіб оплати
Забронювати
Оплатити при поселенні в готель
Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду

Купівля новорічного банкету доступна при проживанні в готелі протягом 3 ночей в період з 30.12 до 02.12. Також у Вас є можливість поселитися раніше і поїхати пізніше позначених дат.

Для підтвердження бронювання необхідно внести повну оплату за програму новорічного банкету. У Вас буде можливість оплатити банкет окремо або разом з проживанням після завершення бронювання на сайті.

Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
  • Для бронювання терапії Маєра, потрібно здійснити передоплату в розмірі 30% від вартості програми
  • Забронювати програму Майєра можна тільки при проживанні в готелі RIXOS, на весь період лікування
  • Проживання для пацієнтів, що проходять програму Майєра, розраховується за тарифом Room only
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Програми Маєра
Оберіть тривалість програми Майєра
Програма Check-Up
Програма Check-Up
ф
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up