Park area, hotel Rixos
Rixos Prykarpattya
відпочинок в парку, готель Ріксос
Отельный комплекс Риксос Прикарпатье
номер готелю Ріксос
Мейер-терапия
Програма Майер терапії, готель Ріксос
Игра в русский бильярд, отель Риксос
Гідро масаж, готель Ріксос Прикарпаття
Конференц-зал в готелі Ріксос Прикарпатя
ключ от номера, отель Риксос
Ресторан Европейской кухни, Риксос Прикарпатье
Вестибюль отеля, Риксос Пркарпатье
the hotel territory of Rixos Prykarpattya
Блог
Вісцеральний масаж живота
celendar
25.03.2021

Щоб зміцнити здоров’я і зберегти хорошу фізичну форму, використовують найрізноманітніші методики. Особливе місце при цьому відводять мануальної терапії, здатної творити справжні чудеса. Наприклад, загальнозміцнюючий масаж допоможе поліпшити травлення, налагодити сон і підняти імунітет. А вісцеральний масаж живота дозволить поліпшити фігуру і налагодити роботу органів шлунково-кишкового тракту.

Основна відмінність масажу органів черевної порожнини полягає в обмеженій зоні впливу. Плюс в тому, що досвідчений масажист в ході сеансів допоможе «повернути на місце» жовчний міхур і інші органи, які змістилися. І все це – без оперативного втручання і негативних наслідків!

Медичний центр Rixos Prykarpattya пропонує своїм пацієнтам пройти первинну консультацію у терапевта, отримавши персональні рекомендації. А також записатися на курс вісцерального масажу в складі детокс-терапії Майера, або доповнити його іншими процедурами (фізіотерапією, прийомом мінеральної води, грязьовими і перловими ваннами), в залежності від показань.

Цінна інформація: лікувальний масаж внутрішніх органів виконується тільки в спеціалізованих установах, таких як санаторно-курортний комплекс RP. У звичайному масажному салоні або косметологічному кабінеті подібна послуга зазвичай не передбачена. Спеціаліст по вісцеральному масажу повинен досконало володіти технікою мануального впливу, а також мати великі знання (в анатомії, медицині, діагностиці) і багатий практичний досвід.

Що таке вісцеральний масаж живота?

Вісцеральний масаж – це особлива техніка мануальної терапії. Вона ґрунтується на ручній дії на черевну порожнину і окремі внутрішні органи. Сила натискання ретельно дозується, щоб досягти потрібного результату. Методика вважається щадною, і дозволяє досягти стійких позитивних результатів.

Спочатку масажист досліджує живіт пацієнта, виконуючи перевірку шкірно-вісцеральних зв’язок. А потім на основі отриманих даних робить висновки про функціонування різних органів: шлунку, жовчного міхура, підшлункової залози, кишечника, нирок та ін.

Для чого потрібен вісцеральний масаж? Він володіє комплексним впливом:

  • Нормалізує перистальтику кишечника і метаболізм.
  • Прискорює кровообіг. Разом з кров’ю до клітин надходять поживні речовини і кисень. Як наслідок, прискорє ріст клітин і відновлення тканин.
  • Покращує роботу внутрішніх органів. А це – запорука гарного самопочуття, бадьорості, здоров’я шкіри, нігтів і волосся.

Паралельно з цим багато пацієнтів RP відзначають, що поліпшується стан шкіри на животі. Вона стає більш пружною і підтягнутою. Тим, хто піклується про свою зовнішність, досягнутий ефект можна закріпити за допомогою косметологічних процедур (обгортань і т.п.).

Цікавий факт: сучасна вісцеральна терапія здатна лікувати складні патології, при яких прийом медикаментів не дає потрібного ефекту. Приклади – дискінезія жовчовивідних шляхів, знижена моторика кишечника, що призводить до хронічної затримки калових мас, і ін.

Вісцеральний масаж жовчного міхура, як і інших органів шлунково-кишкового тракту, проводять на порожній шлунок. Пацієнт приймає положення лежачи, ноги злегка згинає в колінах. Зону живота звільняють від одягу. Для сеансів важливо підібрати зручну нижню білизну з низькою посадкою, що не здавлює шкіру.

Вісцеральний масаж нирок або підшлункової залози починають з загального розігріву. В ході сеансу масажист кілька разів змінює напрямок впливу, розслабляючи м’язи, і готує їх до поглибленого опрацювання.

Вісцеральний масаж живота для жінок

Жінкам після пологів рекомендують дати організму перепочинок (від 2 до 4 тижнів). За цей період внутрішні органи встигають відновитися. А після цього, якщо терапевт і гінеколог дають добро, і ви не годуєте грудьми, можна сміливо записуватися на масаж живота.

Для багатьох дам вісцеральна терапія стає справжнім порятунком. Всього один курс масажу помітно покращує кровообіг в області малого тазу, і позитивно відбивається на жіночому здоров’ї. Якщо у жінки є деякі проблеми з частини гінекології, або вона прагне завагітніти і виносити здорову дитину – масаж живота в RP буде незамінний!

Більшості пацієнток подобається те, що сеанси масажу дають внутрішній і зовнішній ефект:

  • Зменшуються розтяжки на шкірі.
  • Скорочуються прояви целюліту.
  • Фігура стає більш стрункою і підтягнутою.
  • Талія зменшується в об’ємі на кілька сантиметрів. Це досягається завдяки поліпшенню метаболізму і спалювання «зайвого» внутрішнього жиру.

Важливо знати: для збереження жіночого здоров’я необхідно невелику кількість вісцерального жиру. Він служить природним захистом, оберігаючи внутрішні органи і черевну порожнину від ударів і випадкових пошкоджень. Завдяки цьому жировому прошарку фігура набуває красивого контуру. Ось чому важливо зберігати баланс. Збільшення вісцерального жиру негативно позначається на самопочутті, а його недолік здатний викликати деформацію і травми внутрішніх органів.

Вісцеральний масаж внутрішніх органів

Перед початком мануальної терапії варто відвідати лікаря. Показаннями до вісцеральному масажу є:

  • Різноманітні захворювання органів шлунково-кишкового тракту (починаючи з банальних запорів і метеоризму).
  • Патології нирок і печінки (включаючи відкладення каменів).
  • Хвороби жовчного міхура та підшлункової залози.
  • Остеохондроз різних типів.
  • Надлишкова маса тіла.
  • Розлади менструального циклу і «жіночі» хвороби (аж до безпліддя).
  • Проблеми з потенцією у чоловіків.

Протипоказаннями для вісцерального масажу живота є:

  • Наявність злоякісних пухлин.
  • Підвищена температура тіла, що свідчить про протікання запального процесу в організмі.
  • Кровотечі.
  • Туберкульоз в гострій формі.
  • Наявність тромбів.
  • Психічні розлади.
  • Стан алкогольного або наркотичного сп’яніння, та ін.

Жінкам рекомендують відкласти масаж живота в період виношування дитини та грудного вигодовування.

Техніка вісцерального масажу

Стандартна техніка вісцерального масажу досить проста.

  1. Спочатку масажист вивчає анатомічні особливості і поточний стан пацієнта. Наприклад, про збої в роботі кишечника розповість стан шкіри на лобі, тому проводиться візуальний огляд і коротке опитування. Потім переходять до пальпації, на дотик визначаючи розташування і стан внутрішніх органів.
  2. Далі переходять до безпосереднього масажу окремих зон. Послідовність може бути наступною:
  • Жовчний міхур.
  • Кишечник і печінка.
  • Шлунок.
  • Органи малого тазу.
  • Селезінка.

Якщо у пацієнта відсутні больові відчуття, силу натискання на живіт збільшують. В іншому випадку масажист спочатку усуває спазми і больовий синдром. А потім переходить до інтенсивного масажу.

Користь вісцерального масажу

Практична користь вісцерального масажу величезна. Деякі пацієнти помічають позитивні зміни вже після першого сеансу. Це залежить від анамнезу та індивідуальних особливостей організму.

Повний курс становить від 10 до 15 процедур, в залежності від рекомендацій терапевта. Тривалість одного сеансу варіюється від 10 хвилин до півгодини.

Вісцеральний масаж живота для жінок і чоловіків можна робити щодня, або з невеликим інтервалом (1-2 дні). Виняток становить період менструальних кровотеч у жінок. Варто врахувати, що за 2-3 дні до початку менструацій може підвищитися загальна чутливість. Тому краще заздалегідь підготуватися до проходження курсу, точно розрахувавши час.

Лікувальний масаж внутрішніх органів

Ось короткий перелік позитивних змін, що з’являються після лікувального масажу живота:

  • Зміцнення імунної системи.
  • Покращення кровообігу, нормалізація артеріального тиску.
  • Зникнення головного болю.
  • Відновлення анатомічно правильного розташування внутрішніх органів. Особливо важливо для людей категорії 50+, у яких часто спостерігається опущення шлунка і жовчного міхура.
  • Покращення лімфотоку.
  • Зміцнення нервової системи. Знижується дратівливість, поліпшується якість сну.
  • Нормалізація гормонального фону. Особливо корисно для жінок в післяпологовому періоді і при клімаксі.
  • Прискорення обмінних процесів. Їжа засвоюється краще і швидше, зменшується період виведення токсинів, зникають шкірні висипання, підвищується працездатність.
  • Зміцнення м’язів черевного преса, скорочення вісцерального жиру в об`ємі.

Навіть якщо ви вирішили пройти вісцеральний масаж для схуднення, він принесе явну користь вашому здоров’ю. А паралельно з поліпшенням фізичної форми позитивно позначиться на психоемоційному фоні.

Вісцеральний масаж для схуднення

Незважаючи на те, що вісцеральну терапію відносять до лікувальних методик, вона допомагає знизити вагу і зменшити об`єм тіла. При цьому не потрібно жорстко обмежувати себе в їжі, пити таблетки для придушення апетиту і спалювання жиру, терпляче переносити «тортури» від банок або хворобливі сеанси за допомогою спеціальних апаратів.

На тілі пацієнта після сеансу масажу може залишитися невелике локальне почервоніння шкіри. Воно викликано інтенсивним опрацюванням м’язів, і швидко проходить. Унікальний плюс полягає в тому, що мануальний терапевт «руками» відчуває всі особливості будови тіла пацієнта. Тому може відразу ж відрегулювати силу впливу.

Масаж допомагає скоротити запаси внутрішнього жиру. А разом нормалізує роботу шлунка і кишківника, прискорює обмін речовин. В результаті пацієнт худне, не змінюючи кардинально своїх звичок і способ життя.

Приваблива зовнішність і струнка фігура – підсумок хорошої роботи всіх внутрішніх органів. Тому вісцеральну техніку в комплексі з іншими процедурами призначають пацієнтам з надмірною вагою.

Скільки коштує вісцеральний масаж

Бажаєте дізнатися детальніше, скільки коштує вісцеральний масаж, і від чого залежить ця сума? Ознайомитися з зразковими розцінками можна в прайс-листі RP, або уточнити у менеджерів, зв’язавшись з ними за контактним телефоном.

Вартість курсу залежить від кількості процедур. Але можна оплачувати кожен сеанс окремо. Іноді вісцеральний масаж проводять в комплексі з іншими процедурами (наприклад, починають з УЗД внутрішніх органів, паралельно підбирають дієту за програмою Майера і лікувальну гімнастику). Така комплексна пропозиція дуже вигідна, а ціна буде залежати від виду та рівня складності додаткових процедур.

Заповніть контактну форму

Спеціаліст з бронювання зв'яжеться з Вами найближчим часом

Виберіть спосіб оплати
Забронювати
Оплатити при поселенні в готель
Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду

Купівля новорічного банкету доступна при проживанні в готелі протягом 3 ночей в період з 30.12 до 02.12. Також у Вас є можливість поселитися раніше і поїхати пізніше позначених дат.

Для підтвердження бронювання необхідно внести повну оплату за програму новорічного банкету. У Вас буде можливість оплатити банкет окремо або разом з проживанням після завершення бронювання на сайті.

Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
  • Для бронювання терапії Маєра, потрібно здійснити передоплату в розмірі 30% від вартості програми
  • Забронювати програму Майєра можна тільки при проживанні в готелі RIXOS, на весь період лікування
  • Проживання для пацієнтів, що проходять програму Майєра, розраховується за тарифом Room only
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Програми Маєра
Оберіть тривалість програми Майєра
Програма Check-Up
Програма Check-Up
ф
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up