Park area, hotel Rixos
Rixos Prykarpattya
відпочинок в парку, готель Ріксос
Отельный комплекс Риксос Прикарпатье
номер готелю Ріксос
Мейер-терапия
Програма Майер терапії, готель Ріксос
Игра в русский бильярд, отель Риксос
Гідро масаж, готель Ріксос Прикарпаття
Конференц-зал в готелі Ріксос Прикарпатя
ключ от номера, отель Риксос
Ресторан Европейской кухни, Риксос Прикарпатье
Вестибюль отеля, Риксос Пркарпатье
the hotel territory of Rixos Prykarpattya
Блог
Відпочинок в Карпатах. Куди поїхати і що подивитися
celendar
20.02.2021
Отдых в Карпатах

Західна Україна для багатьох асоціюється з Карпатами і неповторним місцевим колоритом. Сьогодні тут зосереджено безліч курортів, на які приїжджають відпочити і поправити жителі нашої країни, і не тільки. Тут можна зустріти і іноземців, які прибули з Німеччини, Франції, Польщі і т.п. Їх приваблюють теплий прийом, чудодійна цілюща сила мінеральних вод і чудова природа. Хоча багато паралельно з лікуванням практикують огляд визначних пам’яток, а також активно закуповують сувеніри, виготовлені місцевими умільцями. Ось чому відпочинок в Карпатах – одне з найпопулярніших туристичних напрямків, здатне змагатися з зарубіжними курортами.

Отдых в Карпатах Rixos Prykarpattya

До числа найвідоміших міст-курортів відноситься Трускавець. Він знаходиться неподалік від Львова, і за своїми розмірами не надто великий. Місто прославилося своїми лікарнями ще пару століть назад. Сьогодні в ньому вирує життя, плюс його включають до своїх маршрутів багато мандрівників. Тут можна:

  • Продегустувати найкращу на смак мінеральну воду,що б’є прямо з джерел.
  • Сфотографуватися біля старовинних будівель або пам’ятників культури.
  • Пройти унікальний курс оздоровчих процедур.
  • Відпочити від шуму і метушні великих мегаполісів, зарядитися силою Карпат.
  • Придбати різноманітні сувеніри на пам’ять (від яскравих магнітів до фірмових кухлів).

Характерні особливості Трускавця

Біля кожного джерела знаходиться сучасний оздоровчий комплекс. Тому гості міста можуть не тільки випити мінеральну воду, а й отримати консультацію лікаря, а також пройти медичне обстеження. Всі здравниці оснащені відмінним діагностичним і медичним обладнанням, а штатні лікарі мають високу кваліфікацію. Тому медицина в Трускавці по праву вважається однією з кращих в Європі.

Якщо Вам не до душі візити до лікарів і пиття мінеральних вод, то можна просто організувати прогулянки по місту і його околицях. Перше, що відзначають всі без винятку туристи – це приголомшливо чисте повітря, насичене киснем. Його так і хочеться вдихнути на повні груди. Трускавець визнаний екологічно чистою зоною. За містом досі можна знайти затишні куточки природи, яких майже не торкнулася рука людини.

Орієнтуватися в місті дуже легко. Можна скористатися карткою, а також розпитати місцевих жителів, які охоче дають докладні пояснення мандрівникам.

Відпочинок в Карпатах взимку

отдых в Карпатах зимой

Бажаєте спланувати захоплюючий відпочинок в Карпатах взимку? Не хвилюйтесь, що культурно-розважальна програма виявиться занадто нудною. Навіть в холодну пору року тут знайдеться на що подивитися.

Що подивитися в Карпатах взимку

Туристи можуть планувати для себе будь-яку програму. Це:

  • Дивовижна природа (гірські схили і ліси, покриті снігом).
  • М’яке і чисте повітря, насичене озоном.
  • Можливість пройти курс водолікування (джерела функціонують цілий рік, не замерзаючи).
  • Приголомшливо цікаві екскурсії в гори.
  • Катання на конях.
  • Відвідування дельфінарію (особливо якщо Ви відпочиваєте з дітьми).
  • Лижні прогулянки (діє постійний прокат костюмів і спорядження).

Всього в Трускавці знаходиться джерел з різними мінеральними водами. Тому можна обрати ті, які підходять саме Вам. Крім того, зимові Карпати славляться своїми лижними трасами. Тут можуть пробувати свої сили новачки і професіонали. Багато туристів вважають, що Закарпаття в цьому плані нітрохи не поступається Альпам.

Катание на лыжах в Карпатах

Адміністрація міста докладає всіх зусиль, щоб урізноманітнити дозвілля гостей. Тому, відвідавши Трускавець взимку, Ви легко зможете потрапити на яскраве свято з прекрасною програмою і обов’язковим салютом в кінці. А також відвідати черговий фестиваль або гучний ярмарок.

Взимку в Трускавець часто приїжджають відомі артисти і знаменитості. Тому не дивуйтеся, якщо Вам випаде можливість відвідати концерт свого улюбленого виконавця.

Відпочинок в Карпатах влітку

Отдых в Карпатах летом

Чи варто планувати відпочинок в Карпатах влітку? Так, адже в теплу пору року тут встановлюється відмінна погода. Тому літні канікули в Закарпатті пройдуть на ура. А почати їх можна з відвідини «бювету №1», де можна випити знамениту «Нафтусю». Її називають «живою водою», оскільки багатьох людей з хронічними хворобами вона буквально ставить на ноги. Зокрема, мінеральна вода допомагає:

  • Позбутися від ниркових кольок.
  • Вилікувати хронічні хвороби шлунково-кишкового тракту і виразку дванадцятипалої кишки.
  • Раздробити і вивести камені з нирок.
  • Визволить від подагричних відкладень, і т.п.

Джерело № 2 розташовується вже за межами міста (урочище Помірки). Там теж можна випити «Нафтусю», а по шляху до джерела зробити масу фотознімків, зафіксувавши мальовничі місця. Особливо вражає озеро, яке утворилося на місці старого забою шахти.

Крім «Нафтусі», гості Трускавця можуть спробувати й іншу, не менш знамениту мінеральну воду – «Боржомі». Обидва сорти розрізняються як за смаком, так і за хімічним складом. Однак вони поза всяким сумнівом позитивно позначаються на здоров’ї: важливо лише чітко дотримуватися дозування, не зловживаючи водою.

минеральная вода Боржоми в Карпатах

Місцеві гіди практикують забавний розіграш, на який часто піддаються новачки. «Боржомі» має характерний запах, нагадує аромат нафтопродуктів. Тому гіди в жарт загрожують «підпалити» воду звичайної сірником. Прийом виходить дуже ефектним в будь-який час доби. Завдяки високому вмісту газів і горючих сполук рідина моментально спалахує, легко горить, утворюючи полум’я яскраво-синього кольору, і також легко гаситься. Місцеві жителі часто називають воду «вогненною», і неймовірно пишаються її цілющим ефектом.

Що подивитися в Карпатах влітку

Оглядати місцеві пам’ятки культури можна в будь-який час року. Важливо лише правильно скласти свій маршрут пересування по Трускавцю. У цьому допоможуть огляди туристів з досвідом і замітки блогерів, які регулярно публікуються в інтернеті, а також підказки місцевих гідів. До речі, досвідчені мандрівники рекомендують поєднувати прогулянки: наприклад, вибрати екскурсію з гідом, а потім самостійно вивчити деякі пам’ятки. Тоді у вас точно залишиться маса приємних вражень!

Что посмотреть в Карпатах летом

Отже, що варто обов’язково подивитися в Трускавці? Пропонуємо короткий список унікальних пам’яток:

  1. Курортний парк, або Адамівка. Розташовується майже в самому центрі міста. Сюди можна прийти як закоханій парі, так і сім’ї з дітьми: кожен знайде для себе розвагу. Парк знаменитий унікальною колекцією рослин, а також приголомшливою атмосферою, просто створеної для приємного відпочинку.
  2. Художественний музей ім.М.Біласа. Базується в окремій будівлі з оригінальними архітектурними рішеннями, що отримав назву «вілла Гопляна». Вона вважається найстарішою спорудою в місті була зведена в 1843 році, і відмінно збереглася до наших днів. У музеї представлена ​​багата експозиція текстилю, незвичайного за своїм наповненням.

Взаємозв’язок культури та релігії

религия в Карпатах

Частина пам’яток Трускавця відноситься до пам’ятників релігії. Що дивовижно, тут органічно поєднуються одразу кілька віросповідань: православ’я і католицизм.

  1. Собор Святого Миколая (знаходиться на вулиці Стебницькій). Унікальний пам’ятник релігійного значення. За деякими даними, був зведений ще в XVI ст., І спочатку був повністю дерев’яним. Однак з часом конструкція кілька перетворилася.
  2. Польскій костел (Римо-католицький костел Успіння Пресвятої Діви Марії). Знаходиться неподалік від центральної площі, тому його дуже легко знайти. Зовні будівля виглядає дуже компактно. Зате всередині туристів чекає справжнє диво: дивовижна внутрішня обробка, дарує благоговіння.
  3. Почаевскій монастир, який залишає приголомшливе враження.
  4. Екскурсія в Самбір – спеціально для цінителів органної музики. Це неймовірно глибоке звучання, зовсім інше, ніж в концертних залах.

Відпочинок в Карпатах з дітьми

Отдых в Карпатах с детьми

Як спланувати відпочинок в Карпатах з дітьми, особливо якщо це непосиди? Для цього потрібно продумати екскурсії так, щоб було цікаво всім членам сім’ї. Кращий вихід – оглянути скелі і старовинні замки, що збереглися до наших днів. А також супроводити такий огляд захоплюючими історіями, які можна слухати нескінченно.

Пропонуємо коротку добірку цікавих місць біля Трускавця:

  1. Скали Довбуша (біля с.Бубнище). Можна замовити пішу екскурсію, а також зайнятися альпінізмом під наглядом досвідчених інструкторів. До речі, багато мільйонів років тому тут було море. Але в ході змін земної кори утворилася височина, і назовні вийшли скельні породи. Колись тут було святилище язичників, кількома століттями пізніше – закладений печерний монастир. Саме тут, якщо вірити історії, ховалися повстанці на чолі зі знаменитим Олексою Довбушем. Відтоді скелі носять його ім’я.
  2. Руїни старовинної фортеці Тустань, яка пережила набіги монгольської орди. Її споруда датується XI століттям.
  3. Піші тури на гору Високий Верх. Саме тут були зроблені перші лижні спуски. Але навіть влітку, коли немає снігу, тут можна влаштувати незабутню прогулянку на квадроциклах.
  4. Зоопарк «Лімпопо». Прекрасна можливість познайомити дітей з рідкісними птахами і тваринами з різних куточків світу.
  5. Тур на озеро Синевир. Відомо своєю глибиною і чистою водою, що має глибокий синій відтінок. Популярність озера набагато підвищилася після виходу на екрани однойменного українського трилера.

Відпочинок в Карпатах на двох

Отдых в Карпатах на двоих

Бажаєте продумати в деталях відпочинок в Карпатах на двох? Обов’язково заплануйте покупку сувенірів місцевого виготовлення. Адже це прекрасна пам’ять про подорож і відпочинок! Для цього найпростіше вирушити на Дерев’яний ринок, де щодня збираються місцеві умільці, представляючи свою продукцію. Представляємо короткий список того, що тут завжди можна купити:

  • Вироби з натурального дерева, що вражають тонким різьбленням, відпалом і обробкою. Знайти можна все що завгодно – від рами для картин потрібного розміру до розписного посуду.
  • Різноманітні прикраси в етнічному стилі.
  • Вишитий одяг, головні убори та аксесуари ручної роботи.
  • Статуетки і декор для дому.

Жінкам варто обов’язково відвідати омолоджуюче джерело «Юзя». За старовинним повір’ям, його вода дарує молодість і красу шкіри. За легендою, яку охоче розповідають туристам, колись тут жила дівчина Юзя. Вона соромилася своєї зовнішності, тому цуралася своїх ровесниць, подовгу гуляючи по лісі. Одного разу їй пощастило знайти джерело, з якого вона вмила обличчя і вгамувала спрагу. Дівчині настільки сподобався джерело, що вона стала регулярно ходити до нього. А її односельці через кілька тижнів з подивом помітили, що простачка перетворилася на справжню красуню.

Источники в Карпатах

Сьогодні біля «джерела вічної молодості» можна зустріти як наших співвітчизниць, так і іноземок. Всі вони щиро вірять в омолоджуючу силу води. Неодноразово проведені аналізи показали, що в її складі присутня величезна кількість мікро- та макроелементів, які необхідні шкірі. Прості водні процедури – відмінна альтернатива салонним методикам.

Відпочинок в Карпатах з басейном

Отдых в Карпатах в бассейне

Вас цікавить повноцінний відпочинок в Карпатах з басейном? Про це варто розповісти окремо. У літню пору року все просто і зрозуміло: басейни на території оздоровниць і СПА-комплексів допоможуть легше перенести спеку, а також забезпечать прекрасне розслаблення всіх м’язів тіла.

Крім цього, обов’язково варто хоча б один раз відвідати відкритий басейн з підігрівом. Особливо глибокі враження залишаються у тих, хто відпочиває в холодну пору року. Тільки уявіть собі: Ви заходите, залишаєте речі в передбаннику … і виходите до води, прямо на відкрите повітря! Коли на вулиці панує нульова або мінусова температура, вода в басейні залишається теплою. Її поверхня злегка парить, даруючи дивні відчуття. Закарпатські термальні джерела – це унікальний бренд, відомий по всій Європі.

Такі водні процедури дарують неймовірний заряд бадьорості: відчуття таке, ніби заново народився. Після цього можна сміливо відправлятися в найближче кафе або ресторан, і знайомитися з оригінальними стравами місцевої кухні!

Тим, кого не привертають басейни, можна рекомендувати спеціальні ванни з мінеральною водою. Знайти такі процедури можна в прейскуранті практично всіх здравниць. Ванни сприяють загальному оздоровленню, поліпшенню самопочуття і зміцненню імунітету, благотворно позначаються на стані шкіри.

Ефективне відновлення здоров’я

Восстановление здоровья в Карпатах

Якщо Ви плануєте відвідати Трускавець з цілями оздоровлення, зробити це можна в будь-який час року. Наприклад, відпочинок в Карпатах восени допоможе зняти зайву напругу, а якщо Ви їдете у відпустку з дитиною – вийдуть чудові канікули.

Для дорослих і дітей тут пропонують:

Крім мінеральних вод, тут пропонують грязьову і озонову терапію, перевірені фітопрепарати, інгаляції, сеанси масажу і безліч інших послуг. До речі, всі бажаючі можуть також здати прямо на місці аналізи і пройти високоточну діагностику на обладнанні останнього покоління. Лікарі Трускавця докладають всі зусилля, щоб повернути до повноцінного життя пацієнтів з найбільш запущеними хворобами. Додайте до цього приголомшливу обстановку, в якій проходить лікування або реабілітація – і Ви зрозумієте, чому вони настільки результативні!

Заповніть контактну форму

Спеціаліст з бронювання зв'яжеться з Вами найближчим часом

Виберіть спосіб оплати
Забронювати
Оплатити при поселенні в готель
Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду

Купівля новорічного банкету доступна при проживанні в готелі протягом 3 ночей в період з 30.12 до 02.12. Також у Вас є можливість поселитися раніше і поїхати пізніше позначених дат.

Для підтвердження бронювання необхідно внести повну оплату за програму новорічного банкету. У Вас буде можливість оплатити банкет окремо або разом з проживанням після завершення бронювання на сайті.

Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
  • Для бронювання терапії Маєра, потрібно здійснити передоплату в розмірі 30% від вартості програми
  • Забронювати програму Майєра можна тільки при проживанні в готелі RIXOS, на весь період лікування
  • Проживання для пацієнтів, що проходять програму Майєра, розраховується за тарифом Room only
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Програми Маєра
Оберіть тривалість програми Майєра
Програма Check-Up
Програма Check-Up
ф
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up