Park area, hotel Rixos
Rixos Prykarpattya
відпочинок в парку, готель Ріксос
Отельный комплекс Риксос Прикарпатье
номер готелю Ріксос
Мейер-терапия
Програма Майер терапії, готель Ріксос
Игра в русский бильярд, отель Риксос
Гідро масаж, готель Ріксос Прикарпаття
Конференц-зал в готелі Ріксос Прикарпатя
ключ от номера, отель Риксос
Ресторан Европейской кухни, Риксос Прикарпатье
Вестибюль отеля, Риксос Пркарпатье
the hotel territory of Rixos Prykarpattya
Блог
Лікувальні курорти України та світу
celendar
8.02.2022
Лечебные курорты Украины и мира

Здоров’я, безперечно, є найвищою цінністю для кожної людини. Кожен з нас сам вибирає, як і коли дбати про своє здоров’я: хтось віддає перевагу активному способу життя, а комусь до вподоби відвідування час від часу спеціалізованих санаторіїв та лікувальних курортів.

Пройти санаторний курс лікування, суттєво покращити фізичне, психічне самопочуття, зміцнити імунітет, відновитись після операцій, травми можна на відомих європейських та українських бальнеологічних курортах. Бонусом до оздоровлення стане високий рівень сервісу, знайомство з визначними архітектурними, історико-культурними пам’ятками, розширення світогляду.

Обов’язково проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж прийняти рішення оздоровитись в одному з лікувальних курортів України. Не існує «універсальних» способів лікування та профілактики, тому багато подібних центрів мають досить вузьку спеціалізацію.

Лікувальні курорти України

Лікувальні курорти України

Мандруючи нашою країною, розумієш, як вона дивовижна і красива: теплі моря, високі гори, таємничі ліси, чисте повітря, безкраї поля і місця, які дарують силу та здоров’я. На лікувальні курорти України ціни путівок можуть суттєво відрізнятись, що необхідно враховувати при виборі місця відпочинку.

У кожному регіоні України є унікальні природні та рекреаційні ресурси:

  • води, насичені мінералами;
  • лікувальні грязі;
  • ропа солоних озер;
  • цілющі морські водорості.

Саме на основі цих природних лікувальних ресурсів були створені санаторно-курортні зони. Нині в Україні існує 58 природних курортних територій, сім із яких — державного значення.

Бердянськ

Курорти України лікувальні у цьому місті користуються максимальним попитом протягом усього року. Тут завжди можна поєднати відпочинок з оздоровленням. Влітку ви насолоджуєтесь сонячними процедурами та теплим морем, взимку можна відвідати санаторій, що пропонує лікування мінеральними водами та лікувальними сульфідно-муловими грязями.

 

Курорти України лікувальні

У санаторно-курортних закладах Бердянська використовують близько 200 сучасних методик лікування. Сюди їдуть лікувати захворювання серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату, органів травлення, урологічні, гінекологічні недуги.

Лікувальні властивості сульфідно-мулових грязі виявили та досліджували понад 100 років тому. І як довели вчені, вони за властивостями не поступаються мінералізованим брудам Мертвого моря. Ефект можна відчути після 8-12 процедур, а повний термін оздоровлення становить 12-24 дні.

Скадовськ

Огляд лікувальних курортів України був би неповним без Скадовська, який ще зовсім недавно асоціювався виключно із морським відпочинком. Тільки у 2012 році місто отримало статус курорту державного значення.

А все тому, що в Джарилгацькій затоці ростуть колонії водоростей, що виділяють йод у набагато більшій концентрації, ніж на інших морських курортах. Ці рослини – постачальники різних мінералів, завдяки яким Скадовськ славиться лікувальними грязями.

Огляд лікувальних курортів України

У місті багато санаторіїв, оздоровчих дитячих таборів, де лікують багато захворювань. Вартість проживання залежить насамперед від умов та сезону. У Скадовську можна знайти варіанти від хостелів до номерів VIP-класу.

Український Баден-Баден

Шукаєте санаторно-лікувальні курорти України, які не поступаються найвідомішим європейським оздоровницям? Курорт Миргород часто називають українською Швейцарією та порівнюють із німецьким Баден-Баденом. У ньому лікуються пацієнти із 30 країн, а європейські медики їдуть переймати досвід.

Український Баден-Баден

Почалося все з того, що для забезпечення жителів Миргорода водою, просвердлили нову свердловину. Але замість питної води на глибині 700 метрів виявили підземне озеро з водою, що пахло сірководнем. Не пропадати ж у воді її стали використовувати як технічну.

У ній купалися і дуже швидко помітили, що після водних процедур самопочуття покращується – переставали хворіти на суглоби. А у тих, хто все ж таки наважився її пити, зникали проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Перший курортний сезон у Миргороді було відкрито у 1917 році.

В даний час до комплексу «Миргородкурорт» входять чотири санаторії. Вони лікують захворювання шлунково-кишкового тракту, та заодно кожна з чотирьох здравниць спеціалізується на певних недугах.

Лікувальні курорти Західної України

Лікувальні курорти Західної України

Лікувальні курорти Західної України для багатьох наших співвітчизників є еталоном якісного відпочинку та ефективного лікування. Наприклад, вже понад 175 років в Україні функціонує один із найстаріших бальнеогрязевих курортів Слов’янський.

Він славиться солоною водою та цілющими грязями озера Ріпне. Саме тут вираз “поставити на ноги” сприймався буквально. Пройшовши курс 42-денного або 35-денного лікування, багато пацієнтів, які вважалися буквально «безнадійними», робили свої перші кроки.

Українські «Карлові Вари»

лікувальні курорти Карпат

Якщо розглядати найстаріші лікувальні курорти Карпат, не можна не згадати найпопулярніший бальнеологічний курорт України – Моршин. Унікальні джерела, у яких підвищено вміст сульфатно-магнієвих солей, ефективно відновлюють ушкоджені клітини печінки. Ці води лікують захворювання кишечника, підшлункової залози, шлунка та цукровий діабет.

До Моршина їдуть лікуватися з 1878 року, і з року в рік кількість відпочиваючих зростає, адже на курорті працює висококваліфікований медичний персонал. У Моршині лікують не лише вода, грязі лікувальні, а й повітря, бо санаторії розташовані у лісопарковій зоні. У санаторії такж є реабілітація.

лікувальні курорти Карпат - Rixos

Шукаєте відпочинок за системою “все включено”, але при цьому бажаєте отримати максимум для здоров’я? Готельний комплекс Ріксос Прикарпаття, розташований у Трускавці, стане відмінним рішенням та найкращим вкладенням ваших коштів у відпочинок та оздоровлення.

Тут лікують безліч захворювань, починаючи від хвороб органів травлення і до проблем опорно-рухового апарату. Найсучасніше обладнання та досвідчені лікарі допоможуть вам відновитися та пройти курс реабілітації.

Подумали тут і про дітей: у комплексі є все необхідне для розваги, починаючи від басейнів та закінчуючи тематичними дитячими кімнатами, атракціонами. Дорослі можуть користуватися всіма перевагами елітного відпочинку, замовивши СПА-процедури, масаж та інші способи релаксу.

Лікувальні курорти Ізраїлю

Лікувальні курорти Ізраїлю

Ізраїль має унікальне місце розташування: територія країни омивається двома морями – Червоним та Середземним. Крім того, тут є відоме на весь світ дуже солоне Мертве море, яке вважається максимально корисним для лікування багатьох недуг, а також Галілейське море, яке відрізняється своєю екосистемою.

Лікувальні курорти Ізраїлю доступні протягом усього року, тому що температура навіть взимку рідко опускається нижче +15-17°С. Серед найпопулярніших лікувальних курортів варто відзначити Ейлат, який приймає туристів та відпочиваючих цілий рік, та Нетанію, в якій краще відпочивати влітку.

Найсучасніша та найефективніша медицина — одна з візитівок Ізраїлю та його лікувальних курортів. Щороку сюди на лікування та реабілітацію приїжджає понад 60 000 людей з усього світу, включаючи Україну.

Як каже статистика, Ізраїль на сьогоднішній момент вважається одним із лідерів за кількістю та якістю ранньої діагностики найсерйозніших хвороб. Ця країна входить до ТОП-3 списків держав, які обирають користувачі для медичного туризму.

Лікувальні курорти Європи

Лікувальні курорти Європи

З давніх-давен люди виїжджали в бальнеологічні лікувальні курорти Європи, щоб оздоровитися, підвищити життєвий тонус, покращити імунітет і підлікуватися після травм, позбутися серйозних захворювань. Серед найпопулярніших напрямів можна відзначити:

  • Курорт Бад-Кіссінген (Німеччина).

Серед відомих бальнеологічних курортів Європи особливої ​​популярності користується Бад-Кісінген, розташований у Баварії (Німеччина). Затишне містечко славиться своїми лікувальними мінеральними водами.

Відомими цілющими джерелами Бад-Кіссінгена є “Пандур”, “Луітпольдшпрудель”, “Максибруннен”, “Ракоці” (всього їх сім). Саме вони перетворили невеликий за розмірами населений пункт на популярний бальнеологічний державний курорт світового рівня.

Насичені мінералами та вуглекислотою джерела покращують регенераційні процеси в організмі, корисні людям із серцево-судинними хворобами, порушеннями кровообігу, обміну речовин, при проблемах опорно-рухового апарату, периферичної нервової системи та цукровому діабеті.

З їх допомогою можна ефективно очистити організм від шлаків, підвищити імунітет та покращити життєвий тонус. Лікування мінеральними водами також показано під час проходження післяопераційної реабілітації, анемії, хвороб шлунково-кишкового тракту та верхніх дихальних шляхів.

На курорті місцеві санаторії, клініки пропонують пацієнтам:

  • купання у басейнах, наповнених термальною водою;
  • інгаляції;
  • водолікування методом Кнайпа;
  • прийом сольових та грязьових лікувальних ванн;
  • фізіотерапію та грязьові обгортання.

У курортному містечку можна пройти комп’ютеризоване ергонометричне тренування, лікувальний, ручний та підводний масажі та інші ефективні оздоровчі процедури.

Якщо вас цікавлять найкращі лікувальні курорти Німеччини, зверніть увагу на найгарячіше бальнеологічне джерело Центральної Європи, яке знаходиться на території німецької клініки «Швертбад». Це одна з найвідоміших реабілітаційних установ, яка спеціалізується на лікуванні ортопедичних, ревматичних захворювань.

  • Курорт Карлові Вари (Чехія).

Лікувальні курорти Чехії також варті вашої уваги: ​​недалеко від німецького кордону, в долині водної артерії Тепла, розкинувся відомий на весь світ, найбільший у Чехії, курорт Карлові Вари. На його території розташовані дванадцять гарячих джерел термальних вод, серед них – “Книжети Вацлава” та “Гірни Замецьки”, “Долни Замецьки”, джерело “Русалка”, джерело “Карла I”, “Млинове джерело”, “Скельний джерело”, ” Вржидло» (гейзер) та інші.

Є також джерело з холодною мінеральною водою. Курорт славиться м’яким гірським кліматом, чистим, сповненим ароматом лісів, повітрям. Всі джерела термальної мінеральної води в Карлових Варах мають різну температуру (в межах від 30 до 75 градусів за Цельсієм), але їм притаманний однаковий хімічний склад.

До Карлових Вар приїжджають підлікуватися особи з порушеннями обміну речовин, з холециститом, цукровим діабетом, захворюваннями шлунково-кишкового тракту, з проблемами опорно-рухового апарату, хребта.

На курорті лікуються люди, які страждають від остеохондрозу, пародонтозу, артрозу, підвищеної кислотності шлунка, запорів, перебувають у стресовому стані. Мінеральна вода також корисна при захворюваннях жовчного міхура, підшлункової залози. Вона нормалізує діяльність печінки, насичує організм організму корисними мікроелементами.

  • Курорт Біаріц (Франція).

Говорячи про категорію «лікувальні курорти Франції», не можна не згадати Біаріц, розташований на атлантичному узбережжі, на французько-іспанському кордоні. Біаріц – фешенебельний кліматичний курорт країни. Тут можна добре відпочити на пляжі біля моря, пройти лікувально-оздоровчі процедури, косметичні програми з використанням таласотерапії.

На аристократичному курорті, на площі 3 тисяч квадратних метрів знаходиться великий таласотерапевтичний центр, що застосовує сучасні методи таласотерапії. Тут пацієнтам пропонують підводний масаж, гідромасаж, лікувальні душі (різні види), гімнастику у басейні, морські аерозолі.

Також можна пройти курс ультразвукового лікування, терапію з використанням водоростей, пресотерапію, електротерапію. Курорт ідеально підходить людям, які страждають на артроз, хронічну втому, зайву вагу, перебувають у стресовому стані, мають знижений імунітет і часто підхоплюють респіраторні вірусні інфекції. Також у Біариці можна відновити організм після тяжкої хвороби, хірургічного втручання.

Заповніть контактну форму

Спеціаліст з бронювання зв'яжеться з Вами найближчим часом

Виберіть спосіб оплати
Забронювати
Оплатити при поселенні в готель
Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду

Купівля новорічного банкету доступна при проживанні в готелі протягом 3 ночей в період з 30.12 до 02.12. Також у Вас є можливість поселитися раніше і поїхати пізніше позначених дат.

Для підтвердження бронювання необхідно внести повну оплату за програму новорічного банкету. У Вас буде можливість оплатити банкет окремо або разом з проживанням після завершення бронювання на сайті.

Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
  • Для бронювання терапії Маєра, потрібно здійснити передоплату в розмірі 30% від вартості програми
  • Забронювати програму Майєра можна тільки при проживанні в готелі RIXOS, на весь період лікування
  • Проживання для пацієнтів, що проходять програму Майєра, розраховується за тарифом Room only
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Програми Маєра
Оберіть тривалість програми Майєра
Програма Check-Up
Програма Check-Up
ф
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up