Park area, hotel Rixos
Rixos Prykarpattya
відпочинок в парку, готель Ріксос
Отельный комплекс Риксос Прикарпатье
номер готелю Ріксос
Мейер-терапия
Програма Майер терапії, готель Ріксос
Игра в русский бильярд, отель Риксос
Гідро масаж, готель Ріксос Прикарпаття
Конференц-зал в готелі Ріксос Прикарпатя
ключ от номера, отель Риксос
Ресторан Европейской кухни, Риксос Прикарпатье
Вестибюль отеля, Риксос Пркарпатье
the hotel territory of Rixos Prykarpattya
Блог
Куди поїхати: осінь у Карпатах 2022
celendar
16.09.2022

Карпати — одне з наймальовничіших місць в Україні, осінь у Карпатах є особливо прекрасною. Тішить комфортна температура, коли можна вирушити в гори і насолоджуватися дозвіллям, не думаю про спеку чи холод. У вересні та жовтні ідеальними розвагами в цій місцевості вважаються піші походи та велотури. Можна на відпочинку в Карпатах відвідувати групові екскурсії, скористатися допомогою гіда, який підкаже найкращі стежки та відведе до чудових місць. А ще люди, які знають цей регіон як свої п’ять п’яльців, розкажуть, де купити або орендувати необхідне обладнання для обраного заняття.

Якщо ви мрієте про незабутній відпочинок у Карпатах в оточенні дивовижної природи, тоді саме час оформляти путівку до цього чарівного місця. Часто вказана пора року у більшості туристів асоціюється зі збиранням грибів, ягід, неймовірно смачного та цілющого карпатського чаю. Справді, на відпочинку в Карпатах можна зібрати екологічно чисті продукти, включаючи чорницю, брусницю, малину, та насолоджуватися потім ароматним чаєм із зібраного врожаю. Ну а любителі активного відпочинку не пройдуть повз захоплюючі велопрогулянки.

Поїздка до Карпат

Збираючись організувати відпочинок у Карпатах восени, потрібно добре підготуватися. Важливо визначитися, чим саме ви хочете зайнятися у цьому мальовничому куточку України. Від цього залежатиме, як і до чого вам готуватись. А занять там можна знайти масу:

  1. Джипінг. Якщо ви не можете прожити без гострих відчуттів, то катання на потужних позашляховиках гірськими хребтами в Карпатах сподобається всім естромалам. А ще це чудова нагода побачити красу осіннього лісу з висоти пташиного польоту. Гірські перевали Львівської та Закарпатської областей подарують багато позитивних емоцій.
  2. Дегустації домашніх вин, настоянок, наливок. Тим, хто віддає перевагу спокійному дозвіллю, можна знайти приватні винокурні в Карпатах, які продають свою продукцію до Європи, щоб продегустувати там настоянки. Домашній алкоголь роблять із гірських ягід – ожини, малини, чорниці; деяких сортів винограду, фруктів.
  3. Відвідайте унікальні туристичні маршрути. На відпочинку в Карпатах вдасться відвідати ферму розведення кабанів, озеро Синевір, мальовничі гірські перевали, страусину ферму.

Поїхати до Карпат можна з метою отримати гастрономічне задоволення — там готують чудові страви національної та європейської кухні з екологічно чистих продуктів.

Куди поїхати до Карпат восени?

Якщо ви пішли у відпустку і вирішуєте, куди б поїхати, варто зупинитися на Карпатах. Це дивовижне місце запрошує туристів з різних куточків України та світу відвідати безліч найцікавіших місць. Наприклад, провести осінній відпочинок у Карпатах, який запам’ятається на все життя, пропонується у Буковелі. Це один із найпопулярніших і найбільших гірськолижних курортів Карпат, де чудово розвинена інфраструктура комплексу та багатий спектр розваг.

Для початку у Буковелі можна зайнятися пішими прогулянками. Це буде корисно дорослим та дітям, адже так приємно подихати свіжим хвойним повітрям, почистивши легені, нагуляти апетит. Щоб було ще комфортніше, можна скористатися витягом, звідки відкривається чудовий панорамний вигляд.

Щоб відпочинок у Карпатах пройшов чудово, можна зробити так, щоб щодня, проведений там, був насичений. Є можливість зайнятися екстремальними розвагами, наприклад:

  • спуститися канатами на швидкості;
  • прогулятись на квадроциклах, сноубайках;
  • політати на зиплайні.

Наступний пункт призначення для осіннього відпочинку в Карпатах — гірськолижний курорт Славське. Він знаходиться в самому серці Карпат, у долині річок Опір та Славка. Тут є водоспад Кам’янка, озеро Синевир, гірське Хащованське озеро. Можна зупинитися у місцевому готелі у гарному номері з видом на гори та ліс.

Ще одне визначне місце для відпочинку в Карпатах – Мукачево, що пропонує величезну кількість визначних пам’яток. Тут можна помилуватися міською ратушею з елементами готики, пам’ятником Кирилу та Мефодії.

Хребет Свидовець теж варто відвідати всім небайдужим до природи. Осінній відпочинок у Карпатах дуже гарно, особливо у цій місцевості. Краєвиди Свидовця вражають туристів, золоті відтінки набувають лісу та схили гір.

Що взяти із собою до Карпат?

Щоб відпочинок восени у Карпатах не розчарував, необхідно заздалегідь продумати, що брати до поїздки. Пам’ятайте, що це сезон дощів, у листопаді температура може коливатися від -4 до +3, не виключені хуртовини. Сніг – звичайне явище на високогір’ї у Карпатах. Якщо ви зібралися безпосередньо в похід, необхідно взяти відповідні речі та аксесуари. Варто захопити водозахисний одяг, кілька пар шкарпеток, зручне взуття. Не забудьте про намет, рюкзак як мінімум на 65 літрів, спальний мішок, килимок або карімат. Що ще неодмінно стане в нагоді в Карпатах, так це індивідуальна аптечка, гігієнічний набір. У сумці має бути і дощовик, захисні рукавички, сонцезахисні окуляри.

При поїздці до Карпат для збору грибів знадобиться термобілизна, рукавички, кошики, гумові чоботи. І куди ж без сонцезахисного крему? Його треба брати не лише восени, а й в інші пори року. У косметичці у дівчини, яка стежить за своєю шкірою, має бути живильний крем для захисту відкритих ділянок шкіри. Подібний засіб добре захищає шкіру від обвітрювання. Зберігати речі зручніше у вакуумних пакетах. Якщо ви ночуватимете на відкритій місцевості в Карпатах, візьміть москітну сітку, ліхтарики, заготівлі для багаття.

Гриби у Карпатах

Збір грибів – популярний вид відпочинку в Карпатах восени. Таке проведення часу дає відразу кілька переваг. Перше – це фізична активність, що заряджає організм і позитивними емоціями, друге – чудовий шанс ближче познайомитися з карпатською природою. У західній частині України росте безліч різновидів грибів, а все тому, що там є унікальний гірський клімат. Яких лісових мешканців можна зібрати у Карпатах:

  • маслюки;
  • рижі;
  • білі гриби;
  • печериці;
  • грузді.

Зрозуміло, що гриби потрібно збирати під проводом професіоналом, адже ризик наткнутися на ті гриби дуже високий, особливо, якщо у цій справі ви новачок. Досвідчені грибники зможуть розпізнати їстівні гриби. Але все ж таки перебувати довго в лісі не рекомендується навіть тим, хто впевнений, що не загубиться. Тварини бувають не надто добрими до людей.

Слід подбати про власне екіпірування, одягати зручний одяг, черевики з високою підошвою. Необхідно остерігатися кліщів і після збору ретельно оглянути себе, щоб переконатися у відсутності шкідників.

Важливо зрізати гриби, а не виривати, щоб не пошкодити грибницю і не призвести до того, що на цій ділянці гриби більше не зростатимуть.

Карпати: похід у гори

З чим найчастіше асоціюється відпочинок у Карпатах? Звісно, з походом у гори! Це цікаве заняття, яке захоплює з перших секунд. Відпочинок в Карпатах гарантує, що ви можете побачити чудові краєвиди з величезної висоти, зробити чарівні знімки, помедитувати, розслабитися в оточенні чистого гірського повітря, розкішної природи.

Збираючись провести подібним чином відпочинок у Карпатах, необхідно підготуватися:

  • придбати термобілизну, яка убереже від переохолодження;
  • взяти теплі флісові речі;
  • ретельно вивчити прогноз погоди;
  • не забути про шапку та рукавички, без яких у горах складно.

Щодо спорядження все залежить від тривалості походу в Карпатах. Потрібно дивитися на досвід у цій справі, чи ви бували вже раніше в походах, також потрібно враховувати потреби самого туриста, без чого він не може обійтися. Рюкзак, їжа, трекінгові палички повинні бути у кожного майбутнього підкорювача гір. Якщо ви плануєте пробути в Карпатах довго, потрібно запастись їжею, водою, взяти намет, ліхтарики, зарядні пристрої, предмети особистої гігієни.

Походи на гірські вершини, зокрема Близниця (1881 м), дарує можливість насолодитися вражаючими краєвидами Карпат, заглянути в дзеркальні озера, де відбивається небо, і вода там набуває ніжно-блакитного відтінку.

Оздоровлення в Карпатах – відпочинок у Трускавці

До Карпат їдуть не лише за екстримом, збиранням грибів та ягід, підкоренням гірських вершин, а й щоб оздоровитися. Для цього треба організувати відпочинок у Трускавці. Це місто-курорт, яке високо цінується серед туристів і вважається одним із найкращих місць відпочинку та лікування. Тут безліч санаторіїв, де доступний найширший спектр оздоровчих процедур. Сучасні діагностичні центри, інноваційне обладнання, сумлінні лікарі — це гарантує, що оздоровлення в Карпатах пройде на найвищому рівні.

У санаторіях Трускавця можна пройти лікування різних захворювань, у тому числі ендокринної, сечостатевої та травної систем. Серед найпопулярніших лікарень знаходяться:

  • «Миротель»;
  • «Шале Грааль»;
  • “Женева”;
  • “Світязь”;
  • “Карпати”.

Саме місто Трускавець є унікальною природною пам’яткою, яка все потопає в зелені. Повітря в цій місцевості кристально чисте, гірське. У центрі розташований великий за розмірами парк – мальовничий комфортний куточок для затишних прогулянок. Головна пам’ятка – мінеральна вода, яка відома своїми цілющими властивостями.

Окрім оздоровлення у місті можна сходити на екскурсії, побачити знамениті замки Львівщини, вирушити на скелі Довбуша. Любителям вивчати культурні цінності відвідуваного ним регіону, припаде до смаку похід до музею. Увага приділяється Музею історії міста-курорту, музею народного художника Біласа. Поціновувачам активного відпочинку доступні кінні та велосипедні прогулянки в гори, сафарі на квадроциклах.

Чим ще зайнятися у Карпатах?

Відпочинок у Карпатах не обмежується вказаними видами розваг. Якщо ви влаштовуєте сімейний відпочинок, можна організувати веселі пригоди з дітьми. Ви можете відвідати розважальний центр або мотузковий парк. Для шанувальників спокійного проведення часу передбачено можливість відвідати природні пам’ятки в Карпатах, серед яких:

Можна зайнятися кемпінгом у горах, а робити це найкраще на початку осені, коли ще досить тепло і не надто холодно, щоб почуватися комфортно на природі.

Восени Карпати особливо гарні та чарівні, тому ця пора року чудово підходить для рафтингу. Гірські річки широкі, цінуються порогами та крутими поворотами. Відпустка в Карпатах запам’ятатися на все життя, якщо вирушите в подорож рафами по річці.

Любителі риболовлі тут теж знайдуть заняття до душі. У Карпатах восени можна зробити справді багатий улов, особливо у вересні. Можна ловити всі види риб, тому рибалки залишаться задоволеними.

Якщо ви любите приймати гарячі ванни, то термальні джерела в Карпатах раді прийняти вас у свої привітні обійми. Гарячі мінеральні води сприятливо впливають на весь організм. Восени в Карпатах можна прийняти спа та опинитися у чанах. У чани наливають кришталево чисту воду та настої місцевих трав. Подібні випаровування дуже корисні для дихання. Чани прийнято ставити прямо посеред неба, щоб можна було заодно насолодитися збентеженим видом гір.

Незабутня осінь разом із Rixos Prykarpattya у Карпатах

5-зірковий курортний комплекс «Rixos Prykarpattya» радий вітати всіх небайдужих до свого здоров’я. Місце приваблює дивовижними гірськими краєвидами, кришталево чистим повітрям. Там можна позбутися тимчасово всіх поганих думок, забути про існування проблем і насолодитися відпочинком у Карпатах у дивовижно красивому куточку Львівщини.

На гостей в Карпатах чекає висококласний сервіс, професійне медичне обслуговування. Тут можна оздоровитись, наповнити тіло енергією. З номерів відкриваються чудові краєвиди на місцеві пейзажі.

У Карпатах для кожного знайдеться заняття до душі, тут неможливо занудьгувати та поїхати додому незадоволеною відпусткою. Оцінити особисто багату туристичну програму можна, якщо забронювати квиток на курорт у Прикарпатському серці. Двері Rixos вже відчинені для вас!

Заповніть контактну форму

Спеціаліст з бронювання зв'яжеться з Вами найближчим часом

Виберіть спосіб оплати
Забронювати
Оплатити при поселенні в готель
Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду

Купівля новорічного банкету доступна при проживанні в готелі протягом 3 ночей в період з 30.12 до 02.12. Також у Вас є можливість поселитися раніше і поїхати пізніше позначених дат.

Для підтвердження бронювання необхідно внести повну оплату за програму новорічного банкету. У Вас буде можливість оплатити банкет окремо або разом з проживанням після завершення бронювання на сайті.

Дата прибуття
Дата прибуття
Дата від’їзду
Проходження будь-якої програми починається мінімум з наступного після заселення дня.

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
Дата прибуття
Дата від’їзду
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках

Період  ночей

Вартість  грн

* Вартість програми вказується для однієї особи і не включає оплату за проживання
  • Для бронювання терапії Маєра, потрібно здійснити передоплату в розмірі 30% від вартості програми
  • Забронювати програму Майєра можна тільки при проживанні в готелі RIXOS, на весь період лікування
  • Проживання для пацієнтів, що проходять програму Майєра, розраховується за тарифом Room only
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Лікування за програмою Маєра, починається виключно по вівторках
Програми Маєра
Оберіть тривалість програми Майєра
Програма Check-Up
Програма Check-Up
ф
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up
Програма Check-Up